Як приготувати смажене варення зі слив на сковорідці

У нас в сім’ї кожен любить своє варення. Так, для себе я готую полуничне, чоловікові – вишневе, а синові – варення з слив. Щозими він з’їдає в цілому дві банки. А для такої невеликої партії у мене є особливий швидкий рецепт!

Для приготування сливового частування нас знадобиться сковорідка і 15 хвилин часу! Смажене варення зі слив – одне з найшвидших знайомих мені страв. Плоди найкраще вибирати кислуваті, тоді варення вийде дуже смачним. А ось кількість цукру регулюйте за смаком. З перерахованих інгредієнтів виходить 1 л варення.

Необхідні продукти:

  • Слива – 1 кг
  • Цукор – 500 г
  • Лимонна кислота – 0,3 ч. л.

Покроковий процес приготування:

Гарненько промийте сливи, видаліть кісточки і наріжте плоди шматочками.

Як приготувати смажене варення зі слив на сковорідці

Перекладіть сливи у велику сковорідку, додайте цукор і лимонну кислоту.

Як приготувати смажене варення зі слив на сковорідці

Помішуючи, смажте варення на середньому вогні 10-15 хвилин. Якщо хочете дуже густе варення, готуйте його трохи довше. За потреби знімайте з варення пінку.

Як приготувати смажене варення зі слив на сковорідці

Зніміть варення з вогню (можете перетерти через сито для більш чистого варення), відразу розлийте по стерилізованим банкам і закрутіть кришками.

Як приготувати смажене варення зі слив на сковорідці

Не ігноруйте лимонну кислоту під час приготування смаженого варення зі слив на сковорідці. Цей інгредієнт допоможе продукту зберегти яскравий і насичений колір. Частування буде не тільки смачним, але і дуже красивим. А що ще потрібно взимку?

Як приготувати смажене варення зі слив на сковорідці

Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Завантаження...