Як приготувати смачну закуску з кабачків всього за 35 хвилин без стерилізації

Багато господинь відмовляються від консервації, тому що цей процес занадто тривалий. Хто захоче провести цілий день біля розжареної плити. Куди як простіше заморозити овочі або купити кілька баночок готової закрутки в магазині. Але хіба вона зрівняється з домашніми заготовками? Ось чому я хочу поділитися з вами швидким рецептом, за яким консервовані кабачки можна приготувати всього за 35 хвилин.

Секрет в тому, що ми пропустимо тривалу стерилізацію, економлячи час і зусилля. Не переживайте, банки з закруткою відмінно зберігаються. І частину цієї приголомшливої закуски з кабачків ви з’їсте не чекаючи зими. При бажанні можете додати до овочів трохи свіжої зелені. Але я вважаю за краще посипати нею готові кабачки при подачі.

Інгредієнти

  • Цукіні – 2 шт.
  • Болгарський перець – 3 шт.
  • Цибуля – 2 шт.
  • Морква – 2 шт.
  • Яблуко – 2 шт.
  • Перець чилі – 3 шт.
  • Часник – 100 г
  • Соняшникова олія – 120 мл
  • Томатний сік – 800 мл
  • Вода – 3 ст. л.
  • Оцет – 3 ст. л.
  • Сіль – 2 ст. л.

Покроковий процес приготування:

Помийте продукти, очистіть перець і яблука від насіння і наріжте все середніми кубиками. Перець чилі і часник подрібніть.

Налийте олію на дно великої каструлі, всипте цибулю і обсмажте протягом 2 хвилин. Додайте моркву і готуйте ще 2 хвилини.

Додайте перець і яблука, перемішайте і влийте томатний сік. Тушкуйте під кришкою 15 хвилин.

Всипте сіль і цукор, влийте оцет, додайте суміш чилі і часнику, потім кабачки. Перемішайте і на середньому вогні доведіть до кипіння. Потім зменшіть вогонь до мінімуму і готуйте овочі під кришкою 20 хвилин.

Як приготувати смачну закуску з кабачків всього за 35 хвилин без стерилізації

Розкладіть кабачки по чистим стерилізованим пів літровим банкам, щільно закрутіть кришками і переверніть. Укутайте теплою тканиною і залиште до повного охолодження.

Як приготувати смачну закуску з кабачків всього за 35 хвилин без стерилізації

Зіпсувати овочеву закуску складно, вона виходить завжди. Пікантні, з гострим смаком кабачки доповнять собою м’ясні страви і навіть гарніри. А ми іноді з’їдаємо цілу банку просто зі свіжим хлібом. Спробуйте, це дуже смачно!

Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Завантаження...