Чи знаєте ви, що вишнівка – одна з найпопулярніших плодово-ягідних наливок? І що більша частина цього продукту виготовляється в домашніх умовах? Тепер знаєте. Залишилося тільки дізнатися, як приготувати вишнівку.
Один з найсмачніших лікарів, сезон заготівлі якого починається в липні. Не варто плутати її з вишневою настоянкою, адже для приготування цього напою абсолютно не використовується спирт. Вона зброджується природним шляхом. Все, що вам знадобиться, – ягоди і цукор. Ділимося з вами автентичним українським рецептом від дідуся Олега – популярного блогера з Ютуб.
Необхідні продукти:
- Вишня – 3,5 кг
- Цукор – 1800 г
- Вода – 4 л
Покроковий процес приготування:
Свіжу вишню ретельно промийте і відокремте держаки.
Наповніть п’ятилітрову банку або іншу закривається ємність так, щоб зверху залишалося трохи простору (приблизно одна п’ята).
Засипте цукор зверху і утрамбуйте його, як на фотографії.
Накрийте рукавичкою і залиште в прохолодному місці до тих пір, поки рукавички не надується.
Потім злийте сік і розведіть його сиропом з 4 л води і 1 кг цукру. Залийте вишню знову і залиште доброджувати з рукавичкою. Готово!
Дід Олег застерігає: шар цукру розміщуйте строго над вишнею, не потрібно їх чергувати. Цукор в будь-якому випадку опуститься. А ось якщо робити шарами, то нижній впаде на дно банки і не розчиниться. Зберігається вишнівка довго, до наступного сезону точно. Збережіть наш рецепт, щоб радувати себе і гостей десертним лікером цілий рік!