Як приготувати смачну тушонку, яка можна буде зберігати протягом тривалого часу

Тушонка, приготовлена в домашніх умовах виходить дуже смачною. До того ж, це відмінний спосіб зберігання м’яса протягом довгого терміну. Нижче наводиться рецепт приготування домашньої тушонки.

Інгредієнти:

  • 1 кг м’яса;
  • 0.5 кг сала;
  • 1 пакетик лаврового листя;
  • 0,5 ч. л. чорного молотого перцю;
  • 0,5 ч. л. перцю горошком;
  • 1 ст. л. солі.

Як приготувати:

М’ясо необхідно помити та порізати на шматки середнього розміру.

До м’яса додається чорний молотий перець та сіль. Добре перемішати.

На дно стерильних банок кладеться лаврове листя (1-2 штуки) та перець горошком.

Далі у банки складається м’ясо таким чином, щоб залишити вільний простір (2-3 см від верху) для виділення соку.

В деко налити трохи води, після чого на нього поставити банки з м’ясом.

Банки накрити кришками. Деко потрібно помістити у холодну духовку.

Увімкнути духовку в режимі 250 градусів на 3 години.

Коли м’ясо закипить, температуру слід зменшити до 150 градусів, продовжуючи тушкування.

Сало нарізується маленькими шматками. Потім потрібно витопити жир на невеликому вогні.

Коли м’ясо буде готове, його слід дістати з духовки та залити жиром.

Банки закатати кришкою, перевернути та накрити ковдрою. Смачного!

Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Завантаження...