Тушонка, приготовлена в домашніх умовах виходить дуже смачною. До того ж, це відмінний спосіб зберігання м’яса протягом довгого терміну. Нижче наводиться рецепт приготування домашньої тушонки.
Інгредієнти:
- 1 кг м’яса;
- 0.5 кг сала;
- 1 пакетик лаврового листя;
- 0,5 ч. л. чорного молотого перцю;
- 0,5 ч. л. перцю горошком;
- 1 ст. л. солі.
Як приготувати:
М’ясо необхідно помити та порізати на шматки середнього розміру.
До м’яса додається чорний молотий перець та сіль. Добре перемішати.
На дно стерильних банок кладеться лаврове листя (1-2 штуки) та перець горошком.
Далі у банки складається м’ясо таким чином, щоб залишити вільний простір (2-3 см від верху) для виділення соку.
В деко налити трохи води, після чого на нього поставити банки з м’ясом.
Банки накрити кришками. Деко потрібно помістити у холодну духовку.
Увімкнути духовку в режимі 250 градусів на 3 години.
Коли м’ясо закипить, температуру слід зменшити до 150 градусів, продовжуючи тушкування.
Сало нарізується маленькими шматками. Потім потрібно витопити жир на невеликому вогні.
Коли м’ясо буде готове, його слід дістати з духовки та залити жиром.
Банки закатати кришкою, перевернути та накрити ковдрою. Смачного!