Як приготувати смачні квашені помідори

Узимку багато людей полюбляють куштувати квашені помідори. Нижче наводиться оригінальний рецепт приготування такої страви. Ваша родина неодмінно оцінить смак помідорів, які чудово будуть поєднуватися з м’ясними стравами.

Інгредієнти:

  • 3 кілограми різнокольорових помідорів;
  • 1 голівка часнику;
  • лаврове листя;
  • листя смородини та вишні;
  • кріп;
  • корінь хрону;
  • бутони гвоздики;
  • суміш чорного та запашного перців;
  • кам’яна сіль.

Як приготувати:

Помідори слід ретельно помити та обірвати у них плодоніжки.

Почистити часник, корінь хрону, та порізати його. Зелень помити.

Шматочки хрону, часник та зелень рівномірно розподіляються на усі банки.

У кожну трилітрову банку кладеться 2 лаврових листки, 2 бутони гвоздики, 3 горошини запашного перцю та 10 горошин чорного перцю.

Додати 50 грамів солі у 250 мл окропу. Потім влити його в банку на зелень.

Далі у банку слід покласти помідори. Поверх них кладуться залишки зелені, хрону та часнику.

В банки потрібно долити холодну воду.

Банки накриваються капроновими кришками. Потім їх слід трохи потрясти, щоб сіль рівномірно розподілилася.

Банки необхідно поставити у тепле місце на 3 доби для бродіння.

Потім банки слід поставити на 2 тижні у холодне місце для заквашування. Приємного апетиту!

Rating
( No ratings yet )
Loading...