Узимку багато людей полюбляють куштувати квашені помідори. Нижче наводиться оригінальний рецепт приготування такої страви. Ваша родина неодмінно оцінить смак помідорів, які чудово будуть поєднуватися з м’ясними стравами.
Інгредієнти:
- 3 кілограми різнокольорових помідорів;
- 1 голівка часнику;
- лаврове листя;
- листя смородини та вишні;
- кріп;
- корінь хрону;
- бутони гвоздики;
- суміш чорного та запашного перців;
- кам’яна сіль.
Як приготувати:
Помідори слід ретельно помити та обірвати у них плодоніжки.
Почистити часник, корінь хрону, та порізати його. Зелень помити.
Шматочки хрону, часник та зелень рівномірно розподіляються на усі банки.
У кожну трилітрову банку кладеться 2 лаврових листки, 2 бутони гвоздики, 3 горошини запашного перцю та 10 горошин чорного перцю.
Додати 50 грамів солі у 250 мл окропу. Потім влити його в банку на зелень.
Далі у банку слід покласти помідори. Поверх них кладуться залишки зелені, хрону та часнику.
В банки потрібно долити холодну воду.
Банки накриваються капроновими кришками. Потім їх слід трохи потрясти, щоб сіль рівномірно розподілилася.
Банки необхідно поставити у тепле місце на 3 доби для бродіння.
Потім банки слід поставити на 2 тижні у холодне місце для заквашування. Приємного апетиту!