У дитинстві багато людей дуже полюбляли згущене молоко, приготоване у домашніх умовах. На відміну від магазинних аналогів, воно мало темно-коричневий колір. Готується воно доволі просто без пальмової олії та різноманітної хімії.
Інгредієнти:
- 1,25 л не збираного молока;
- 0,5 кг цукру;
- щіпка соди.
Як приготувати Згущене молоко
Готувати потрібно зі свіжого домашнього молока. Якщо його немає, то можна купити молоко у магазині, але його жирність повинна становити мінімум 3%.
Далі необхідно взяти посуд, який має широкі бортики та товсте дно. З нього буде добре випаровуватися рідина. У цей посуд влити молоко та поставити на невеликий вогонь.
Покласти у молоко цукор та добре перемішати, щоб він повністю розчинився. Зменшити вогонь.
Додається невелика кількість соди (на кінчику ножа). Вона необхідна, щоб молоко не збіглось.
Варити 2-3 години. Потрібно час від часу помішувати молоко. Воно повинно загустіти під час варіння та зменшитися на 2/3. Колір під кінець приготування повинен стати темно-коричневим.
Молоко розливається у стерильні банки та ставиться у холодильну камеру. Згущене молоко у холодильнику ще трохи загустіє.
Зберігати домашнє згущене молоко можна протягом 2-3 тижнів. Смачного!