Як приготувати смачне та ніжне сало в маринаді з часнику

Нижче наведений рецепт приготування сала в маринаді з часнику. Воно виходить дуже смачним, пікантним та ароматним. Його можна використовувати для прикрашення святкового столу або використовувати як повсякденну закуску. Процес готування доволі простий.

Інгредієнти:

  • 400 грамів сала;
  • 4 зубки часнику;
  • 1 ч. л. насіння гірчиці;
  • 5 горошин чорного перцю;
  • 3 горошини духмяного перцю;
  • 2 лаврових листки;
  • 120 грамів солі;
  • 0,7 л питної води.

Як приготувати сало:

В каструлю налити воду. Гірчиця, сіль, лаврові листки та перці додаються у воду. Усе ретельно перемішати та закип’ятити.

Зробити вогонь мінімальним та варити протягом 5 хвилин. Потім зняти з вогню та дати трохи охолонути.

Часник потрібно подрібнити та додати до суміші. Залишити маринад до повного охолодження.

В чисту банку складається сало, спеції та заливається маринад. Сало повинно повністю бути вкритим рідиною.

Прокип’ятити кришку та закрити нею банку. Потім банка ставиться у прохолодне місце на 3 дні для маринування.

Потім дістати сало, просушити та покласти в морозилку для зберігання.

Перед тим, як вживати сало, його слід дістати за півгодини, щоб воно відтануло та добре різалося. Смачного!

Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Завантаження...