Особливість рецепту в тому, що там немає часнику. Пряності закусці надає лавровий лист. Саме його шкодувати не потрібно. Пересипаємо шматочки сала запашною сіллю і залишаємо на кілька днів. Все просто! Кінцевий результат приємно здивує вас та всіх, кому пощастить спробувати це сало.
Необхідні продукти:
- Лавровий лист – 30 шт.
- Сало – 3 кг
- Сіль – 2 кг
- Цукор – 2 ст. л.
- Чорний перець (мелений) – 1 ч. л.
- Коріандр – 1 ч. л.
Покроковий процес приготування:
Викладіть лавровий лист на суху сковороду, поставте на середнє нагрівання і смажте 5 хвилин, помішуючи. Він повинен добре просмажитись і потемніти.
Перекладіть листя в миску і подрібніть його руками. Додайте сіль, цукор, перець та мелений коріандр. Перемішайте ложкою.
Наріжте помите та обсмажене сало з м’ясними прожилками на великі шматки, обваляйте кожен у ароматній солі.
Посипте дно каструлі, в якій готуватимете сало, сіллю зі спеціями і викладете перший шар продукту. Рясно посипте сіллю, потім викладіть другий шар і знову засипте сіллю.
Накрийте кришкою каструлю і приберіть у прохолодне місце на 3 дні. Перед подачею змийте або зіскребіть шар солі.
Тримати закуску у солоній суміші можна до 1 тижня. Якщо ви готуєте із запасом, тоді дістаньте шматочки сала, промийте, обсушіть та замотайте в пергамент. Зберігайте у морозильній камері. Коли продукт підмерзає, його простіше нарізати тонкими скибочками, що важливо для гарної подачі. А як ви солите сало?