Як приготувати салат «Ніжинський» на зиму

Салат «Ніжинський» знайомий нам ще з дитинства. Раніше він був на полицях кожного продуктового магазину, а зараз цю зимову закуску годі й шукати. Добре, що ми все можемо зробити самі! Ділюся рецептом найсмачнішої заготовки!

Незважаючи на обробку, огірочки виходять досить твердими і хрусткими, зберігають свою форму. Варто один раз приготувати салат «Ніжинський» на зиму, щоб згадати цей смак і робити таку заготовку щороку. Збережіть рецепт!

Необхідні продукти:

  • Огірки – 2 кг
  • Цибуля – 250 г
  • Кріп – 1 Пуч.
  • Сіль – 1,5 ст. л.
  • Цукор – 3 ст. л.
  • Соняшникова олія – 125 мл
  • Оцет – 100 мл

Покроковий процес приготування:

Промийте і наріжте огірки кільцями. Цибулю наріжте чверть кільцями і всипте до огірків.

Подрібніть кріп і відправте його до овочів, перемішайте.

Додайте до огірків сіль, цукор, олію і перемішайте інгредієнти. Накрийте ємність кришкою і залиште на 4 години.

Поставте огірочки на вогонь і доведіть до кипіння. Влийте оцет, перемішайте і варіть 7 хвилин.

Перекладіть салат в стерильні банки і закатайте.

Звичайно, існують правила приготування салату «Ніжинський», але ви можете трохи поекспериментувати. Наприклад, замість або разом з кропом можна додати петрушку або базилік. З останнім будьте акуратніше: базилік перенасичує смакові якості страви і дає оригінальний аромат.

Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Завантаження...