Як приготувати салат «Княжий» з апельсинами та морквою

Важко уявити салат, який я полюбила б ще більше. За рахунок додавання моркви по-корейськи страва стає трішки солодкою і в міру гострою. Апельсин деякі замінюють на ананас, але якщо любите по соковитіше як я, залишайте цитрус.

Чудово, якщо у вас є вдома невелика форма зі знімними бортами. Тоді салат відразу набуде ресторанного вигляду. Додавати сіль чи ні – це вже ваш вибір. Особисто мені достатньо солі з майонезу. Загалом, обов’язково приготуйте салат «Княжий» з апельсинами та морквою, і він стане одним із святкових улюбленців.

Необхідні продукти:

  • Куряча грудка – 200 г
  • Морквина по-корейськи – 200 г
  • Яйце – 3 шт.
  • Апельсин – 2 шт.
  • Твердий сир – 70 г
  • Майонез – за смаком

Покроковий процес приготування:

Куряче філе наріжте дрібними кубиками або розберіть на волокна (як вам зручніше).

Корейську моркву відкиньте на друшляк, щоб стекла зайва рідина. Якщо морква нарізана довгими слайсами, то зробіть їх трохи менше.

Зніміть з апельсинів шкірку та звільніть від плівок. Наріжте кубиками.

Відваріть яйця і також наріжте кубиками.

Твердий сир натріть на дрібній тертці.

Зберіть салат: на дно тарілки видавіть трохи майонезу та розподіліть по всьому діаметру майбутнього салату. Потім викладіть шар курки, злегка утрамбовуючи. Наступний шар – сітка з майонезу.

Поверх майонезу викладіть моркву та ще раз зробіть майонезну сітку.

Продовжуйте так збирати салат із апельсином та яйцем. Кожен шар промазуйте майонезом. Останній шар – сир (можна ще апельсинами прикрасити).

Зверху салат накрийте харчовою плівкою, щоб він не обвітрився до приходу гостей. Відправте в холодильник на кілька годин.

Дуже люблю цей ситний зимовий салат. Причому добре просочений наступного дня він ще смачніший. Смачного!

Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Завантаження...