Як приготувати рум’яні смажені пиріжки з вишнею

Вишня – королева ягід! Вишневі пиріжки – це класичний варіант десертної випічки. Саме ягідна начинка з кислинкою гармонує зі смаком тіста.

Необхідні продукти:

  • Пшеничне борошно – 400 г
  • Кефір – 250 мл
  • Яйце – 1 шт.
  • Цукор – 1 ст. л.
  • Сіль – 1 дрібка
  • Сода – 1 ч. л.
  • Соняшникова олія – за смаком

Покроковий процес приготування:

Якщо ви використовуєте заморожену вишню, попередньо розморозьте її. Злийте зайву рідину.

Далі замісіть тісто. У просіяне борошно додайте сіль, цукор, половину чайної ложки соди та яйце.

Злегка підігрійте кефір, він не повинен бути холодним. Влийте його в сухі інгредієнти та перемішайте.

Як приготувати рум'яні смажені пиріжки з вишнею

Замішайте тісто, додаючи борошно за необхідності. Залиште тісто настоятися.

Присипте вишню цукром.

Тісто розріжте на порційні шматочки. Розкачайте їх за допомогою качалки у формі кружечків.

На кожен кружечок покладіть столову ложку начинки та защипніть краї пиріжка. Долонею злегка його придавіть.

Як приготувати рум'яні смажені пиріжки з вишнею

Обсмажте до золотистості на розпеченій сковороді зі олією. Пиріжки викладіть на паперовий рушник, щоб зайва олія ввібралася.

Як приготувати рум'яні смажені пиріжки з вишнею

Апетитні, смачні смажені пиріжки з вишнею готові. Вони слугують гарним приводом зібратися всією сім’єю або разом із друзями. Приємного чаювання!

Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Завантаження...