Як приготувати рулети з маком: довго залишаються ніжними і не черствіють

Ароматна випічка з маковою начинкою – це одна з найулюбленіших випічка мого дитинства. Особливо яскраво я пам’ятаю, який був на смак маковий рулет, який пекла наша бабуся.

Необхідні продукти:

Інгредієнти для тіста

  • 500 г борошна
  • 190 г вершкового масла
  • 5 ч. л. цукру
  • 7 г сухих дріжджів
  • 2 яйця
  • 150 мл молока

Інгредієнти для начинки

  • 200 г сухого маку
  • 1 склянка цукру
  • 0,5 л води

Покроковий процес приготування:

Спершу готуємо начинку. Залий сухі макові зерна кип’ятком так, щоб вода покривала їх на 2-3 см. Це допоможе позбутися від олії, яке виділяють зерна. Якщо цього не зробити, мак буде гірчити. Почекай 30-60 хвилин і злий з набряклого маку воду.

Як приготувати рулети з маком: довго залишаються ніжними і не черствіють

Мак можна розтерти за допомогою макітри і макогона, кавомолки або блендера. Спершу трохи розітри чистий мак, нехай почне виділятися макове молочко. Потім додавай цукор і розтирай мак, поки він не стане чорним і не розчиняться кристали цукру. Ось начинка і готова.

Як приготувати рулети з маком: довго залишаються ніжними і не черствіють

Тепер приступимо до замішування тіста. У скляну миску висип борошно, дріжджі, цукор і сіль, все добре перемішай.

Як приготувати рулети з маком: довго залишаються ніжними і не черствіють

Наріж масло кімнатної температури шматочками і додай до сухих інгредієнтів.

Як приготувати рулети з маком: довго залишаються ніжними і не черствіють

Візьми одне яйце і відділи білок від жовтка. Для тіста нам знадобиться тільки жовток. Білок поки можна відкласти. Жовток відправ до інших інгредієнтів і туди ж вилий молоко. Замішай щільне тісто.

Як приготувати рулети з маком: довго залишаються ніжними і не черствіють

Розділи тісто на дві частини, обмотай їх харчовою плівкою і відправ в холодильник на 15 хвилин.

Як приготувати рулети з маком: довго залишаються ніжними і не черствіють

Охолоджене тісто розкачай в прямокутник, нерівні краї обріж. Начинку виклади рівним шаром на тісто, залишаючи вільними краї. Рулет закрути і наколи виделкою в декількох місцях. І так зробиш з другим шматком тіста.

Як приготувати рулети з маком: довго залишаються ніжними і не черствіють

Деко застели пергаментом і переклади туди рулети. Збий яєчний жовток і змасти ним поверхню рулетів. Форму з рулетами відправ в холодне місце на 40 хвилин, щоб підсох жовток.

Як приготувати рулети з маком: довго залишаються ніжними і не черствіють

Потім збий 2 білки і змасти ними поверхні охолоджених рулетів. Форму для запікання відправ в холод на всю ніч.

Вранці духовку розігрій до 180 градусів і помісти туди наші рулети. Випікай частування близько 30 хвилин, орієнтуючись на появу рум’яної скоринки. Готовий рулет можна посипати цукровою пудрою. Смачного!

Як приготувати рулети з маком: довго залишаються ніжними і не черствіють

Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Завантаження...