Як приготувати різдвяний пляцок – перевірений рецепт

Нижче наводиться рецепт смачної різдвяної випічки. Неперевершений смак пляцку надають медові коржі, варення, шоколад та крем.

Готується цей пляцок доволі швидко та легко. З приготуванням упораються навіть недосвідчені господині.

Складові для тіста:

  • 3 склянки пшеничного борошна;
  • 5 курячих яєць;
  • 250 гр. натурального меду;
  • 1 склянка міцного чорного чаю;
  • 1 склянка рослинної олії;
  • 1 чайна ложка соди;
  • 1 склянка цукру;
  • 1 чайна ложка розпушувача;
  • 1 столова ложка какао;
  • 2 ст. л. приправи.

Складові для крему:

  • 1 склянка сухого молока;
  • третина склянки молока;
  • 0,5 склянки цукру;
  • 200 гр. масла;
  • 1 чайна ложка ванільного цукру.

Складові для глазурі:

  • 70 мл жирних вершків;
  • 70 гр. чорного шоколаду.

Додаткові інгредієнти:

  • 400 гр. будь-якого варення.

Різдвяний пляцок: покроковий рецепт

Як зробити коржі:

  1. Білки збиваються, поки не утвориться стійка піна.
  2. До білків додається цукор по 1 ложці. Після кожної ложки ретельно збивати.
  3. Потім додаються жовтки по одному. При цьому встановлюється мінімальна швидкість міксера.
  4. Далі додається мед тоненькою цівкою. Також влити охолоджений чай та олію.
  5. До борошна додається сода, какао та розпушувач. Усе перемішати, просіяти та додати приправи. Вимісити. У рідку суміш додаються сухі інгредієнти у декілька заходів. Збивати на мінімальній швидкості.
  6. Тісто ділиться на 3 частини.
  7. Форма (24х24) вкривається пергаментом. У неї виливається та вирівнюється одна з частин тіста.
  8. Готувати 20 хв. при 180 градусах.
  9. За такою ж процедурою виготовити ще 2 коржі.

Як робиться крем:

  1. Помістити молоко, масло, ванільний цукор та цукор у каструлю.
  2. Суміш нагріти, щоб усі складові змішалися. Залишити її охолоджуватися.
  3. Додається сухе молоко та перемішується. У випадку, коли крем буде рідким, можна його помістити на 15 хвилин у холодильну камеру.

Формування пляцка

У форму покласти корж та змастити половиною варення. Потім кладеться ще один корж. Змастити кремом та вирівняти. Покласти третій корж та змастити залишками варення.

Приготування глазурі

Вершки нагріти, але до кипіння не доводити. Покришити шоколад та додати у гарячі вершки. Залишити на пару хвилин, після чого перемішати до утворення однорідної маси. Нею слід полити верхню частину пляцка.

Помістити пляцок на 8 годин у холодильну камеру. Смачного!

Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Завантаження...