Як приготувати пишні і смачні круасани в домашніх умовах

Пишні і смачні круасани - рецепт приготування

Такі круасани перенесуть вас в Париж, де ви сидите в маленькому затишному кафе на вузькій вуличці і насолоджуєтеся ніжною випічкою за чашкою кави. Круасани дійсно виходять фантастичними! Їх ніжне тісто в поєднанні з божественною начинкою не залишить байдужою жодну людину!

Які інгредієнти потрібні:

  • 120 мл молока;
  • 480 г борошна пшеничного;
  • 120 мл води;
  • два курячих яйця;
  • три ст. л. рослинної олії;
  • 140 г масла вершкового;
  • одна ч. л. сухих дріжджів;
  • пів ч. л. солі;
  • одна ст. л. цукру;
  • варене згущене молоко;
  • цукрова пудра.

Покроковий процес приготування французьких круасанів зі згущеним молоком

Важливо! Всі інгредієнти повинні бути кімнатної температури!

Воду і молоко нагрійте в окремих ємностях до теплого стану. З’єднайте їх в одній мисці, влийте ще олію, розведіть дріжджі, всипте цукор і сіль.

Вбийте в суміш одне яйце і додайте білок другого яйця. Жовток залиште для змащування. Збийте масу за допомогою віночка до однорідного стану.

Потім всипте борошно і починайте вимішувати м’яке тісто. Покладіть його в тепленьке місце на 60 хвилин, прикривши рушником.

Через годину ще раз вимішайте тісто на робочій поверхні і розділіть на 6 або 7 однакових шматків. Скачайте їх всі в колобки і прикрийте рушником, щоб не обвітрились.

Після присипте кухонну стільницю борошном і розкачайте кожен колобок в тоненькі млинці не більше 3 мм в товщині.

Змастіть всі млинці тоненьким шаром вершкового масла. Складіть всі млинці в стопку, присипте борошном і розкачайте в один великий млинець товщиною 5-6 мм.

Поріжте його на трикутники за допомогою гострого ножа для піци. Викладіть на широку сторону трикутника одну ч. л. згущеного молока і на всі інші теж. Скрутіть їх в круасани.

Перекладіть отримані круасани в деко, яке перед цим застеліть пекарним папером. Змастіть їх жовтком.

Духовку ввімкніть на 180 °, щоб нагрілася, і після помістіть круасани на пів години.

Коли готова випічка охолоне, посипте її пудрою. Смачного!

Rating
( No ratings yet )
Loading...