Як приготувати полуничне варення з цільними ягодами

Полуничне варення з цільними ягодами - рецепт приготування

Готувати нескладно, варити всього 5 хвилин. Відмінна страва до чаю в полуничний сезон.

Солодка ароматна полуниця ось ось почала достигати, а ви вже задумалися, що з неї можна зробити? Різноманітність страв з цих ягід величезна, але не всі вони робляться легко і просто. Я вирішила поділитися з вами рецептом смачного варення, яке завжди готувала моя бабуся.

Це варення примітне тим, що ягоди в ньому залишаються цілісними. А готується воно досить просто, не потрібно довго варити масу на вогні.

Що потрібно

– полуниця і цукор, вага з розрахунку 1: 1. Тобто якщо у вас кілограм полуниці, стільки ж треба і цукру.

Крок перший

Ягоди необхідно очистити від зеленого листя та бруду. Обов’язково просушити їх перед приготуванням, інакше буде багато зайвої вологи. Для цього можна розкласти полуницю на рушник.

Крок другий

Полуницю складаємо у велику каструлю і засипаємо зверху цукром. У такому вигляді страву необхідно залишити на ніч у холодильнику.

Як приготувати полуничне варення з цільними ягодами

Крок третій

На наступний ранок ягоди дадуть солодкий сік. Варення майже готове, залишилося тільки поварити його 5 хвилин на плиті. Доводимо ягоди до кипіння і вимикаємо. Отримане варення розкладаємо по стерилізованим банкам.

Як приготувати полуничне варення з цільними ягодами

Можна зберігати його до зими, а можна приступати до вживання прямо зараз! Великі ягоди, які володіють неповторним ароматом, нагадають вам про літо в будь-який день року.

Як приготувати полуничне варення з цільними ягодами

Rating
( No ratings yet )
Loading...