Як приготувати полуничне мохіто в банці на зиму

Своєї полуниці на дачі немає, але я про це ніколи не шкодувала. У розпал сезону ця солодка ягідка у нас на ринку продається за безцінь. Вистачає не тільки заморозити та варення зробити, але і заготовити полуничний мохіто на зиму. З року в рік користуюся одним і тим же рецептом. Ніколи не підводив!

Необхідні продукти:

  • Полуниця – 500 г
  • Вода – 2,5 л
  • Лимон – 1 шт.
  • М’ята – 30 г

Покроковий процес приготування:

У полуниці видаліть хвостики, самі ягоди промийте. Дайте їм висохнути на паперових рушниках. Тим часом промийте і просушіть гілку м’яти, а лимон наріжте кружечками.

Банку промийте з содою, стерилізувати її не потрібно. Кришки обдайте кип’ятком. У трилітрову банку пересипте підготовлену полуницю.

Туди ж відправте 2-3 кружка лимона і гілку м’яти. Залийте все кип’ятком. Накрийте банку кришкою, а вмісту дайте постояти хвилин 30-40.

Як приготувати полуничне мохіто в банці на зиму

Через цей час злийте настій назад в каструлю. Додайте до нього цукор. Приготуйте сироп. Готовим сиропом залийте полуницю в банці. М’яту за бажанням можете витягнути.

Засукайте банку і переверніть її догори дном. Перевірте, чи не тече кришка. Якщо тече, її потрібно поміняти. Накрийте банку ковдрою і залиште остигати. Потім сховайте в прохолодне місце.

Як приготувати полуничне мохіто в банці на зиму

Я готую полуничний мохіто щороку. Проте до зими з усієї партії «доживає» тільки 3-4 банки. І це, тільки якщо їх гарненько заховати в підвалі. В іншому випадку навіть стільки не залишиться. Із цього я суджу успіх даного напою. Рекомендую!

Як приготувати полуничне мохіто в банці на зиму

Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Завантаження...