Як приготувати пляцок з вишнею та сиром

Пропонуємо приготувати ніжний десерт з неперевершеним смаком. Процес приготування потребує багато зусиль, але результатом ви будете дуже задоволені.

Складові для коржа з сиром:

  • 5 курячих яєць;
  • 800 гр. перемеленого сиру;
  • 2 ст. л. масла;
  • 0,5 склянки молока;
  • 0,5 склянки сухого молока;
  • 2 ст. л. лимонного соку;
  • 200 гр. цукрової пудри.

Складові для вишневої суміші:

  • 750 мл вишень у сиропі;
  • 2 вишневих желе;
  • 2 ст. л. соку лимона;
  • 3 ст. л. цукру;
  • 1 чайна ложка желатину.

Складові для темного бісквіта:

  • 120 гр. борошна;
  • 6 курячих яєць;
  • 40 гр. масла;
  • 3 ст. л. какао;
  • 150 гр. цукру.

Складові для світлого бісквіта:

  • 0,5 склянки борошна;
  • 3 курячих яйця;
  • 1 чайна ложка крохмалю;
  • 0,5 чайної ложки розпушувача;
  • 3 ст. л. цукру.

Складові для крему:

  • 100 мл ванільного лікеру;
  • 2 пачки вершкового пудингу;
  • 350 гр. масла;
  • 750 мл молока;
  • 4 ст. л. цукру;
  • 30 гр. ванільного цукру.

Складові для приготування вишневої суміші:

  • 750 мл вишень у сиропі;
  • 2 вишневих желе;
  • 2 ст. л. соку лимона;
  • 3 ст. л. цукру;
  • 1 чайна ложка желатину.

Складові для просочування:

  • чверть склянки ванільного лікеру;
  • три чверті склянки води;
  • 1 чайна ложка цукрової пудри.

Також знадобиться:

  • варення з вишні;
  • білий шоколад;
  • шоколадна глазур.

Пляцок з вишнею та сиром: процес приготування

Приготування темного бісквіта:

  1. Потрібно розтопити масло та залишити для охолоджування.
  2. Далі білки збиваються, поки не утвориться стійка піна. Поступово додається цукор. Після додавання чергової ложки цукру потрібно ретельно збивати суміш. Потім слід поступово додавати жовтки. При цьому продовжити збивання, увімкнувши мінімальну швидкість міксера.
  3. Наступним кроком є вимішування борошна за какао. Далі його слід просіяти до суміші з яєць. Обережно перемішати за допомогою дерев’яної ложки.
  4. Масло розтопити та влити у суміш, після чого перемішати.
  5. Форма розміром 25х30 застелюється пергаментним папером. Далі в неї слід вилити тісто. Випікати 25 хв. при 170 градусах. Залишити для охолодження.

Як готувати світлий бісквіт:

  1. Білки збиваються, поки не утвориться стійка піна. Поступово додається цукор. Після додавання чергової ложки цукру потрібно ретельно збивати суміш. Потім слід поступово додавати жовтки. При цьому продовжити збивання, увімкнувши мінімальну швидкість міксера.
  2. До борошна додається розпушувач та крохмаль. Потім борошно просіється до суміші з яєць. Вимісити суміш.
  3. Форма розміром 25х30 застелюється пергаментним папером. Далі в неї слід вилити тісто. Випікати 25 хвилин при 170 градусах. Залишити для охолодження.

Приготування сирного коржа:

  1. В чашу міксера покласти усі складові. Трохи збити, щоб складові змішалися між собою.
  2. Пергаментним папером встелити форму. Покласти у неї приготовану суміш та розрівняти. Випікати 45 хв. при 170 градусах. Відчинити духовку та залишити корж для охолодження.

Приготування крему:

  1. Пудинги кладуться в склянку молока. Суміш перемішується.
  2. У залишок молока кладеться ванільний цукор та цукор, після чого суміш слід закип’ятити. Далі у неї додаються пудинги. Варити, помішуючи, поки суміш не загустіє.
  3. Суміш вкрити харчовою плівкою. Вона повинна торкатися суміші.
  4. Залишити охолоджуватися.
  5. Масло слід розм’якшити та збивати, поки не утвориться пишна світла маса. До неї додається пудинг (поступово по 2 ложки) та збивається до утворення однорідної маси. Насамкінець вливається лікер тонкою цівкою. При цьому слід збивати суміш, щоб вона була однорідною.

Приготування вишневої маси:

  1. У каструлю покласти вишні та влити сироп. 2.
  2. Потім додати цукор та довести суміш майже до кипіння.
  3. Додається сік лимону та перемішується. Далі покласти желатин, желе та перемішувати, поки вони повністю не розчиняться.
  4. Трохи охолодити та збивати блендером до з’явлення однорідної суміші.
  5. Залишити суміш, щоб вона трохи загустіла та охолола.

Як сформувати пляцок:

  1. Форма вкривається пергаментним папером. На неї кладеться темний корж.
  2. Просочити половиною відповідної рідини. Тонким шаром змастити поверхню варенням з вишні. Потім покрити половиною крему.
  3. Далі викладається сирний корж. Він змащується залишком крему. Далі помістити желе та вирівняти.
  4. Зверху кладеться світлий бісквіт. Просочити залишком рідини.
  5. Десерт полити глазур’ю та прикрасити шоколадом.

Смачного!

Рейтинг
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Завантаження...