Як приготувати пляцок з вишнею – перевірений рецепт

Вишневий крем, яким змащені шоколадні коржі, придають чудовий смак пляцку, який можна приготувати за нижченаведеним рецептом. Він дуже пухкий, ароматний та ніжний. Порадуйте цією смакотою своїх близьких та родичів.

Складові для тіста:

  • 5 курячих яєць;
  • ¾ склянки олії;
  • 1,5 склянки пшеничного борошна;
  • 1 чайна ложка розпушувача;
  • 1 чайна ложка соди;
  • 3 ст. л. какао;
  • 1,5 склянки цукру;
  • 0,5 склянки води.

Складові для крему:

  • 800 мл вишні у будь-якому вигляді;
  • 0,5 л вершків з жирністю не менше 30%;
  • 2 ст. л. соку лимона;
  • 6 ч. л. желатину;
  • 5 ст. л. цукру;
  • 100 мл води.

Складові для ганашу:

  • 125 гр. чорного шоколаду;
  • 125 мл вершків.

Додаткові інгредієнти:

  • вишні для прикрашення;
  • 0,5 склянки слабо завареного чаю для просочення.

Як приготувати Вишневий пляцок

Як зробити коржі:

  1. Вода, олія, какао та 1 склянка цукру складаються у невелику каструлю та перемішуються. Суміш закип’ятити, щоб цукор повністю розчинився.
  2. Зняти суміш з плити та залишити, щоб вона охолонула.
  3. Білки потрібно збивати, поки не утвориться стійка піна.
  4. У білкову масу кладеться цукор по 1 ложці. Суміш необхідно збивати після кожного додавання цукру.
  5. Потім по одному додаються жовтки. Для збивання потрібно увімкнути мінімальну швидкість міксеру.
  6. Додати охолоджену суміш та вимішати лопаткою.
  7. Перемішати між собою усі сухі складові. Додати їх до рідких компонентів. Вимісити лопаткою.
  8. Форма (25х35) застелюється пергаментним папером. Покласти тісто та розрівняти його. Готувати при 180 градусах 45 хв. Відчинити дверцята в духовці, щоб випічка охолонула.
  9. Готовий охолоджений корж потрібно витягнути та порізати на 2 окремих коржі.

Як робиться крем:

  1. У каструлю покласти вишні та засипати їх цукром. Влити лимонний сік та варити до розм’якшення.
  2. Суміш збити блендером, щоб утворилося пюре.
  3. Желатин слід розвести у воді, після чого влити його у гаряче пюре. Ретельно перемішати.
  4. Пюре потрібно охолодити, щоб воно трошки загустіло.
  5. Вершки слід охолодити та збити, щоб утворився густий крем. Потім додається пюре з вишень у три заходи. Суміш збивається до однорідності.
  6. Залишити суміш, щоб вона трохи загустіла.

Приготування пляцка:

  1. Нижній корж потрібно просочити половиною чаю. Потім корж змащується половиною крему.
  2. Далі кладеться інший корж, який просочуються залишком чаю. Після цього змастити його залишком крему.
  3. Поставити пляцок у холодильник, щоб крем повністю загустів.

Ганаш

Вершки підігрівати, щоб вони майже закипіли. Зняти з вогню. До вершків додається подрібнений шоколад. Через 2 хв. розмішати, щоб утворилася однорідна маса. Залишити суміш, щоб вона трохи загустіла. Потім її потрібно вилити на крем та вирівняти. Пляцок прикрасити за допомогою вишень.

Смачного!

Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Завантаження...