Як приготувати пляцок «Вишнева поезія» – перевірений рецепт

Пропонуємо приготувати дуже смачний та легкий пляцок, який сподобається усім вашим рідним. Готувати його доволі просто. Для цього знадобляться звичайні інгредієнти. Приготувати цю смакоту можна усього за 1 годину.

Складові для коржа:

  • 40 гр. маку;
  • 250 гр. стружки кокосу;
  • 100 гр. цукру;
  • 4 білки.

Складові для крему:

  • 200 гр. масла;
  • 1 пачка ванільного пудингу;
  • 400 мл молока;
  • 3 ст. л. цукрової пудри;
  • 2 ст. л. ванільного цукру.

Складові для шару на основі желе:

  • 0,5 л вишневого соку;
  • 2 пачки вишневого желе;
  • 400 гр. ягід вишні;
  • 200 мл води.

Складові для шару на основі вершків:

  • 300 мл вершків з жирністю не менше 30%;
  • 1 столова ложка цукрової пудри;
  • 2 ч. л. желатину;
  • чверть склянки води.

Як приготувати пляцок Вишнева поезія

Приготування коржа з кокосом:

Білки збиваються, щоб з’явилася густа стійка піна.

До білків по ложці слід додавати цукор. При цьому не забувайте збивати суміш.

Додається мак та кокос. Вимісити за допомогою лопатки.

Форма (25х25) застелюється пергаментним папером. Далі викладається та вирівнюється тісто. Готувати в духовці 30 хв. при 180 градусах.

Робимо крем:

Пудинг розчинити у 150 мл молока. Добре перемішати.

У залишок молока кладеться ванільний цукор. Закип’ятити молоко.

У киплячу суміш додати пудинг. Суміш вариться, поки вона не загустіє. Не забувайте помішувати.

Вкрити харчовою плівкою. Залишити охолоджуватися.

Пудру додати до масла. Суміш збивається, щоб з’явилася біла пухка маса. Потім у декілька заходів додається охолоджений крем. Процес збивання не припиняти, щоб виходила однорідна маса.

Кремом змащується охолоджений корж.

Готуємо желейний шар:

Свіжа або заморожена вишня повинна стекти. До соку, який виділиться, потрібно влити вишневий сік, щоб усього вийшло 0,5 літру рідини.

Вишня кладеться у каструлю. Залити її водою та закип’ятити.

Потім влити сік та знову закип’ятити.

Зняти суміш з вогню та додати у неї желе. Ретельно перемішати та залишити, щоб вона трохи загустіла.

Загущене желе потрібно перемішати, покласти його на крем та вирівняти. Помістити у холодильну камеру, щоб воно повністю загустіло.

Приготування вершкової маси:

У гарячій воді потрібно розвести желатин та залишити для охолодження.

Вершки охолодити та збити, щоб утворилася пишна маса. У кінці збивання кладеться цукрова пудра.

Желатин потрібно влити у вершки тонкою цівкою, продовжуючи процес збивання. Вершки зразу потрібно перекласти на вишневе желе.

Пляцок на декілька годин ставиться у холодильну камеру. Смачного!

Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Завантаження...