Як приготувати пляцок «П’яна сливка» – перевірений рецепт

Пропонуємо приготувати неймовірно смачний пляцок, до складу якого входять горіхи та чорнослив. Він обов’язково сподобається вашим рідним.

Складові для крему:

  • 3 ст. л. борошна;
  • 300 гр. вершкового масла;
  • 3 склянки молока;
  • 5 жовтків;
  • 2 ст. л. крохмалю;
  • 0,5 склянки цукру.

Складові для коржа:

  • 1 столова ложка борошна;
  • 5 білків;
  • 200 гр. горіхів;
  • 1 склянка цукру.

Складові для бісквіта:

  • 0,5 склянки пшеничного борошна;
  • 4 курячих яйця;
  • 3 ст. л. какао;
  • 0,5 склянки цукру.

Складові для глазурі:

  • 100 гр. молочного шоколаду;
  • 100 гр. чорного шоколаду;
  • 100 гр. вершкового масла;
  • 100 мл 15% сметани;
  • 1 пачка вишневого желе;
  • 200 мл води.

Додаткові продукти:

  • 1 склянка рому або горілки;
  • 400 гр. чорносливу.

Як приготувати пляцок «П’яна сливка»

Спочатку потрібно підготувати чорнослив. За 2 дні до випікання десерту чорнослив кладеться у банку. Залити його горілкою та помістити у холодильну камеру. Двічі на день бажано струшувати чорнослив.

Приготування бісквіту:

Білки збиваються до утворення міцної піни. У неї кладеться цукор по 1 ложці. Суміш необхідно збивати після чергового додавання цукру.

Далі по черзі додаються жовтки. Збивати на найменшій швидкості.

До борошна покласти какао. Додати борошно в яєчну суміш. Вимісити лопаткою.

Форма (20х35) застелюється пергаментним папером. У неї слід покласти тісто та готувати 25 хв. при 180 градусах.

Коли бісквіт охолоне, акуратно зняти пергамент.

Приготування горіхового коржа:

Горіхи подрібнити за допомогою ножа.

Білки збиваються, поки не утвориться стійка піна. Далі поступово необхідно додавати цукор. Після кожної ложки цукру потрібно ретельно збивати суміш.

Подрібнені горіхи змішуються з борошном та додаються до білків. Перемішати.

Форма застелюється пергаментом. Помістити у неї тісто та випікати 35 хв. при 180 градусах.

Як готується крем:

Жовтки помістити у склянку молока. Туди ж покласти борошно, цукор та крохмаль. Усе перемішати.

Закип’ятити молоко, що залишилося. Суміш з молока та яєць додається до киплячого молока. Варити, щоб суміш загустіла. Потім зняти з вогню та почекати, поки суміш охолоне.

Масло розм’якшити та збивати, щоб з’явилася пишна маса. Потім поділити крем на 2 частини (на одну третину та дві третини).

Як зробити глазур:

В каструлю помістити шоколад та масло. Їх необхідно розтопити, щоб з’явилася однорідна маса.

Додається сметана. Після перемішування суміш знімається з вогню.

У 200 мл гарячої води розводиться желатин. Коли желе трошки загустіє, його потрібно змішати з шоколадною масою.

Складаємо випічку:

Чорнослив розрізується на 2-3 частини.

Корж просочується залишком горілки.

Третину чорносливу додати до більшої частини крему. Перемішати та помістити на просочений бісквіт.

Потім кладеться горіховий корж. Його слід змастити залишком крему. Потім посипати залишком чорносливу.

Пляцок прикрасити шоколадною глазур’ю. Смачного!

Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Завантаження...