Як приготувати пляцок «Хвилі Дунаю» – перевірений рецепт

Пропонуємо приготувати пляцок під назвою «Хвилі Дунаю», який відрізняється чудовими смаковими якостями. Завдяки вишні десерт виходить з кислинкою. Порадуйте цією смакотою свою родину!

Складові для тіста:

  • 3 курячих яйця;
  • 150 мл рослинної олії;
  • 2 склянки борошна;
  • 3 ч. л. розпушувача;
  • 3 ст. л. какао;
  • 150 мл та 3 ст. л. молока;
  • 150 гр. цукру.

Складові для начинки:

  • 350 гр. вишні без кісточок у будь-якому вигляді.

Складові для крему:

  • 250 гр. вершкового масла;
  • 400 мл молока;
  • 2 ст. л. соку лимона;
  • 2 ст. л. цукру;
  • 10 гр. ванільного цукру;
  • 40 гр. ванільного пудингу.

Складові для глазурі:

  • 75 гр. вершкового масла;
  • 200 гр. шоколаду.

Пляцок «Хвилі Дунаю»: покроковий рецепт

Вишні слід промити.

Білки потрібно відділити від жовтків.

Білки збиваються, щоб утворилася густа піна. Додається цукор.

Далі продовжити збивати, додаючи жовтки по одній штуці.

Влити молоко та перемішати. Потім додається олія та знов перемішується.

Додається борошно та розпушувач.

Тісто слід порізати на 2 половини.

До одної половини тіста додається молоко (3 ст. л.) та какао.

Форму необхідно змастити маслом та вкрити пергаментним папером. Вилити на нього біле тісто. Зверху помістити шоколадне тісто.

Вишні слід обкачати у борошні та помістити на шоколадне тісто. Вишні потрібно трохи вдавити в тісто.

Корж випікається 40 хв. при 180 градусах.

Для виготовлення крему потрібно приготувати пудинг на молоці. Залишити, щоб він охолонув.

Масло розм’якшити. Змішати його з ванільним цукром та цукром. Збити суміш. Влити сік лимону.

Охолоджений пудинг поступово вводиться в крем. Продовжувати збивати суміш.

Корж після охолодження змащується кремом. Помістити його у холодильну камеру, щоб він застиг.

Щоб зробити глазур, шоколад та масло розтоплюються на водяній бані.

Глазур розміщується поверх крему. Потім десерт ставиться у холодильну камеру. Смачного!

Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Завантаження...