Як приготувати пляцок «Ангелик»

Пропонуємо приготувати дуже смачний та повітряний пляцок «Ангелик», який стане прикрасою будь-якого столу. Приготувати його доволі просто зі звичайних інгредієнтів. Кокос та шоколадна глазур надають йому надзвичайний смак.

Складові для тіста:

  • 6 курячих яєць;
  • 250 гр. борошна;
  • 300 гр. масла;
  • 2 ч. л. розпушувача;
  • 20 гр. ванільного цукру;
  • 250 гр. цукрової пудри;
  • 1 чайна ложка амонію.

Складові для крему:

  • 1 куряче яйце;
  • 3 жовтки;
  • три чверті склянки кокосової стружки;
  • 4 склянки молока;
  • 3 ст. л. борошна;
  • 20 гр. ванільного цукру;
  • 1 склянка цукру;
  • 2 ст. л. крохмалю.

Складові для глазурі:

  • жменя кокосової стружки;
  • 120 гр. білого шоколаду;
  • 80 гр. вершків.

Рецепт приготування пляцка «Ангелик»

Готуємо коржі:

Білки відокремлюються від жовтків.

До борошна покласти амоній та розпушувач.

Масло розм’якшити. Додати до нього ванільний цукор та пудру. Суміш збивається, щоб з’явилася пишна маса.

У масло по 1 штуці додаються жовтки. Масло збивається, щоб суміш стала однорідною.

Потім додається борошно у два заходи та збивається.

Збивати білки, щоб з’явилася міцна піна. Цю піну додати у 2 заходи до масляної суміші.

Тісто розрізати на 5 однакових частин.

Форму (19х28) вкрити пергаментним папером. Помістити у неї одну частину тіста. Готувати 15 хв. при 180 градусах. Аналогічно випікаються інші коржі.

Як зробити крем:

Яйце, цукор та жовтки слід збивати, щоб з’явилася пишна маса. Далі вливається молоко (0,5 склянки). Додається борошно, кокосова стружка та крохмаль. Усе ретельно перемішати.

Закип’ятити залишок молока, після чого додати до нього яєчну масу. Ретельно перемішати. Варити, поки суміш не загустіє. Під час варіння слід помішувати.

Накрити зварену суміш харчовою плівкою. Залишити крем, щоб він застигав.

Крем збивається після охолодження.

Потім кожний корж потрібно змастити 4 ложками крему. Один корж не змащується.

Приготування глазурі:

Вершки необхідно довести майже до кипіння. Потім зняти їх з вогню та всипати подрібнений шоколад. Залишити на пару хвилин, після чого перемішати, щоб утворилася однорідна маса.

Трохи охолодити суміш та змастити нею верхню частину пляцка.

Випічка посипається стружкою кокосу.

Накрити десерт харчовою плівкою. Поставити у холодильник на декілька годин. Смачного!

Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Завантаження...