Хто б міг подумати, що нескладний суп із квасолею витіснить із нашого меню таку смачну першу страву, як борщ! Крім того, я готую цю першу страву без м’яса та птиці. Квасолевий суп виходить дуже наваристим і ситним!
Знаю, що багато господинь уникають страв з квасолею, тому що її потрібно попередньо замочувати. Для мене це зовсім не проблема: просто заливаю квасолю ввечері, а наступного дня варю ситний обід!
Необхідні продукти:
- Квасоля – 200 г
- Корінь селери – 20 г
- Цибуля – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Картопля – 1 шт.
- Вода – 2 л
- Часник – 3 зуб.
- Лавровий лист – 2 шт.
- Цукор – 1 ст. л.
- Томатна паста – 1 ст. л.
- Сіль – 2 дрібки
- Соняшникова олія – за смаком
Покроковий процес приготування:
Попередньо замочіть квасолю хоча б на кілька годин. Потім залийте її водою та поставте варитися на 1 годину.
Тим часом наріжте корінь селери, картоплю, моркву соломкою та відправте овочі до квасолі. Варіть ще 20 хвилин.
Наріжте цибулю соломкою, часник – слайсами. Обсмажте овочі в олії.
До обсмаженої цибулі та моркви додайте томатну пасту, 2 ст. л. бульйону та цукор. Готуйте на повільному вогні ще трохи.
Посоліть суп і додайте приготовлений соус. Зніміть каструлю з вогню.
Ось такий пісний квасоляний суп можна приготувати на обід! Діти особливо люблять їсти його з грінками, які я зазвичай жарю з житнього хліба. Як ви ставитеся до пісних супів?