Як приготувати пікантні баклажани з сиром по-італійськи

Цілий кошик кабачків і баклажанів минулої неділі принесла c ринку. Продавець віддавав їх за копійки, оскільки вже збирав намет. Ось я і повелася. Тепер тиждень моя сім’я їсть закуски виключно з цих овочів. Вчора пробували баклажани з сиром по-італійськи.

Зізнатися чесно, чуда від рецепта не очікувала, але смак страви сподобався з першого укусу. Тепер буду готувати італійські баклажани з сиром частіше, адже на 2 порції потрібні всього 1 кабачок і 1 помідор. А ще заздалегідь відкладіть півбатона. Навіщо? Відповідь очевидна!

Інгредієнти

  • Баклажан – 1 шт.
  • Помідор – 1 шт.
  • Моцарелла – 100 г
  • Яйце – 1 шт.
  • Молоко – 2 ст. л.
  • Сіль за смаком
  • Чорний перець (мелений) – за смаком
  • Батон – 100 г
  • Часник – 1-2 зубчик
  • Орегано – за смаком
  • Базилік – за смаком
  • Пармезан – 2 ст. л.
  • Оливкова олія – за смаком

Для початку підготуйте всі продукти. Моцарелу і овочі наріжте приблизно однаковими по ширині кружками. У мене вони вийшли по 0,5 см. Посоліть заготовки.

Моцарелу і помідор збризніть оливковою олією, посипте їх сушеним базиліком і орегано. Баклажан викладіть в один шар. На половину кружків викладіть по кружечку помідора і скибочці сиру.

Як приготувати пікантні баклажани з сиром по-італійськи

Накрийте начинку другою половиною кружків баклажанів. Такі бутерброди злегка притисніть рукою. Підготуйте 2 ємності. В одній змішуємо яйце з молоком, сіллю і перцем.

В іншій мисці перемішайте крихти батона з пропущеним через прес часником, орегано і сіллю. Туди ж натріть пармезан. Бутерброди з баклажанів по черзі вмочіть в яйця, а потім – в крихти.

Як приготувати пікантні баклажани з сиром по-італійськи

Деко вистелити пергаментом. На нього викладіть заготовки в яєчному клярі і паніровці. Збризніть їх олією. Готуйте закуски в розігрітій до 180 градусів духовці 25 хвилин.

Як приготувати пікантні баклажани з сиром по-італійськи

Готові баклажани з сиром подавайте до столу теплими разом з томатним соусом або песто. Це відмінна закуска до літньої вечері, особливо якщо ви вирішили організувати її в італійському стилі.

Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Завантаження...