Представляємо вашій увазі рецепт приготування печива «Савоярді» або «Дамські пальчики». Це печиво використовують в дуже смачному десерті Тірамісу. Це бісквітне печиво довгастої форми, посипане цукром, яке дуже добре вбирає рідини. Але так як знайти таке печиво в продажу досить складно, рекомендуємо приготувати «Савоярді» в домашніх умовах. Потім можна зберігати його деякий час в сухому, прохолодному місці.
Необхідні інгредієнти:
- Борошно – 160 г.
- Цукор – 160 г.
- Куряче яйце – 3 шт.
- Цукрова пудра – 2 ст.л.
Покроковий рецепт приготування печива «Савоярді»
Відокремити білки від жовтків, збити жовтки з половиною цукру до білого кольору. Потім збити чистим сухим міксером білки з іншою половиною цукру. З’єднати акуратно білки з жовтками.
Додати в збиті яйця просіяне борошно, розмішуючи ложкою від низу до верху. Замісити туге тісто.
Перекласти в кондитерський мішок і видавити на відстані один від одного на пергамент, яким застелене деко. На крайній випадок можна обійтися і без кондитерського мішка, скориставшись чайною ложкою.
Зверху печиво посипати пудрою або дрібним цукром. Відправити в розігріту духовку, випікати при температурі 190 градусів 12-15 хвилин. Зняти з дека гарячими, охолодити і можна насолоджуватися або приготувати Тірамісу з цим печивом.
Печиво готово! Насолоджуйтесь його смаком з філіжанкою кави. Приємного всім апетиту!