Нижче наведений цікавий рецепт консервації оливок з винограду. Ця смачна закуска готується доволі просто. Вона являє собою гарну та доволі смачну альтернативу традиційним зеленим оливкам.
Інгредієнти:
- 1 кілограм великого зеленого винограду;
- 5 штук гвоздики;
- 0,5 чайної ложки меленої кориці;
- 50 грамів солі;
- 100 мл столового оцту;
- 5 штук чорного перцю горошком;
- 3 штуки духмяного перцю;
- 1 лавровий лист;
- 200 грамів цукру;
- 50 грамів кухонної солі;
- 0,8 літра води.
Як приготувати:
Виноград потрібно ретельно промити під проточною водою.
Виноград слід розкласти у стерильні банки.
Змішати усі інгредієнти для приготування розсолу.
В банки залити киплячий розсіл, після чого закрити їх кришками.
Залишити банки при кімнатній температурі для охолодження.
Вже через 7 днів страву можна буде подавати на стіл. Приємного апетиту!