Як приготувати оливки з винограду на зиму. Цікава консервація на зиму

Нижче наведений цікавий рецепт консервації оливок з винограду. Ця смачна закуска готується доволі просто. Вона являє собою гарну та доволі смачну альтернативу традиційним зеленим оливкам.

Інгредієнти:

  • 1 кілограм великого зеленого винограду;
  • 5 штук гвоздики;
  • 0,5 чайної ложки меленої кориці;
  • 50 грамів солі;
  • 100 мл столового оцту;
  • 5 штук чорного перцю горошком;
  • 3 штуки духмяного перцю;
  • 1 лавровий лист;
  • 200 грамів цукру;
  • 50 грамів кухонної солі;
  • 0,8 літра води.

Як приготувати:

Виноград потрібно ретельно промити під проточною водою.

Виноград слід розкласти у стерильні банки.

Змішати усі інгредієнти для приготування розсолу.

В банки залити киплячий розсіл, після чого закрити їх кришками.

Залишити банки при кімнатній температурі для охолодження.

Вже через 7 днів страву можна буде подавати на стіл. Приємного апетиту!

Rating
( 1 assessment, average 5 from 5 )
Loading...