Як приготувати ніжний шоколадний пудинг без випічки і желатину

Шоколадний пудинг – один з тих десертів, з яким впорається навіть чоловік. Тільки вдумайтеся: для його приготування потрібно всього 3 інгредієнта, сотейник з віночком і силіконові форми. Забудьте про духовку і желатин.

Необхідні продукти:

  • Молоко – 400 мл
  • Кукурудзяний крохмаль – 3 ст. л.
  • Молочний шоколад – 180 г

Покроковий процес приготування:

Молоко кімнатної температури перелийте в сотейник. До нього пересипте крохмаль. Перемішайте інгредієнти віночком. Дві плитки шоколаду поламайте на кубики. Їх відправте в молоко.

Сотейник з молоком і шоколадом поставте на слабкий вогонь. Варіть, постійно помішуючи масу віночком, до тих пір, поки вона не стане однорідною. Доведіть майже до кипіння.

Тепер перелийте шоколадну масу в силіконові формочки для кексів. Розрівняйте її зверху, щоб вона потім добре стояла. Сховайте заготовку в холодильник на 30 хвилин.

Потім акуратно дістаньте пудинги з формочок, перевернувши їх догори дном. Посипте кокосовою стружкою або натертим шоколадом і подавайте до столу.

Як приготувати ніжний шоколадний пудинг без випічки і желатину

«Так це ж густий шоколадний кисіль!» – сказала моя матуся, коли вперше пригостилася цим десертом. Але страва їй сподобалася. Вона оцінила, як швидко готується такий шоколадний пудинг і з яким задоволенням його їдять онуки. А що для бабусі може бути важливіше?

Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Завантаження...