Як приготувати ніжну і соковиту мусаку з кабачками

Мусака – традиційна грецька страва, яка представляє собою листкову баклажани-м’ясну запіканку. Сьогодні я пропоную провести експеримент і приготувати варіацію цієї страви. Мусака з кабачками виходить нітрохи не гірше, а може навіть і краще приготовленої за оригінальним рецептом. Не вірите? Тоді спробуйте зробити її за цим рецептом.

Інгредієнти

  • Кабачок – 3 шт.
  • Картопля – 2 шт.
  • Оливкова олія – 110 мл
  • Цибуля – 2 шт.
  • Помідор – 2 шт.
  • Яловичий фарш – 500 г
  • Кориця – 0,5 ч. л.
  • Орегано – 0,5 ч. л.
  • Червоне вино – 100 мл
  • Вершкове масло – 75 г
  • Пшеничне борошно – 4 ст. л.
  • Молоко – 500 мл
  • Грецькі горіхи – 1 ч. л.
  • Твердий сир – 150 г
  • Яйце – 2 шт.
  • Сіль за смаком
  • Чорний перець (мелений) – за смаком

Картопля зваріть в мундирі, охолодіть, зніміть шкірку і наріжте тонкими кружечками. Кабачки наріжте уздовж довгими смужками.

Кабачки обсмажте в олії до рум’яної скоринки з кожного боку. Викладіть їх на паперові рушники, щоб видалити надлишки жиру.

Як приготувати ніжну і соковиту мусаку з кабачками

Підготуйте інші овочі: цибулю наріжте, помідори очистіть від шкірки і насіння, м’якоть подрібніть.

В оливковій олії обсмажте цибулю до рум’яності. Потім додайте в сковорідку м’ясо і доведіть до напівготовності, періодично помішуючи.

Як приготувати ніжну і соковиту мусаку з кабачками

Викладіть в сковорідку помідори і спеції, влийте вино. Посоліть і поперчіть за смаком. Готуйте, поки не випарується рідина, приблизно 25 хвилин.

Як приготувати ніжну і соковиту мусаку з кабачками

Тим часом приготуйте соус. Для цього розтопіть вершкове масло в невеликій каструлі і вмішайте борошно. Невеликими порціями влийте тепле молоко, ретельно розмішуючи суміш, і варіть до консистенції густої сметани. Зніміть соус з плити, додайте подрібнені горіхи, тертий сир і яйця. Розмішайте до однорідності.

Як приготувати ніжну і соковиту мусаку з кабачками

Форму змастіть маслом, укладіть половину кабачків і картопляні кружки, потім фарш, а потім останні кабачки.

Залийте запіканку соусом, рівномірно його розподіляючи по всій поверхні. Поставте в розігріту до 180 градусів духовку і запікайте до золотистого кольору, приблизно 45 хвилин.

Як приготувати ніжну і соковиту мусаку з кабачками

Мусака з кабачками виходить дивно ніжною і соковитою. Раджу прикрасити її зеленню: вона додасть нотку свіжості і неповторний аромат. Впевнена, що добавку ситної, ароматної страви попросить кожен. Обов’язково порадуйте всіх цієї грецькою версією лазаньї і не забудьте зберегти рецепт в закладки!

Як приготувати ніжну і соковиту мусаку з кабачками

Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Завантаження...