Як приготувати настоянку, чай або варення з шипшини, щоб зміцнити імунітет

З шипшини можна приготувати багато різних страв, які дуже добре впливають на здоров’я людини. Нижче наводиться декілька простих рецептів.

Чай з шипшини

Інгредієнти:

  • 5 ягід шипшини;
  • 2 листки суниці;
  • 5 сухих ягід суниці;
  • 1 скибка лимону;
  • 1 склянка окропу;
  • 1 ч. л. подрібненого листя м’яти;
  • 1 ч. л. цукру піску.

Як приготувати:

  1. Шипшину необхідно потовкти. Потім додати ягоди та листя суниці. Усе перемішати та насипати у заварник.
  2. Суміш заливається окропом та накривається кришкою. Заварювати 10 хвилин.
  3. Потім додається м’ята, лимон та цукор.

Смачного!

Шипшиновий настій

Інгредієнти:

  • 30 ягід шипшини;
  • 1,5 літра окропу.

Як приготувати:

  1. Ягоди потрібно перебрати, промити та висушити.
  2. Потім ягоди кладуться у заварник та заливаються окропом. Настоюватися суміш повинна 2 години.
  3. Вживати настій потрібно по 1 склянці в день.
  4. Зберігати настій потрібно в холодильнику.

Смачного!

Варення з шипшини

Інгредієнти:

  • 5 склянок свіжих ягід шипшини;
  • 1 кілограм цукру піску;
  • 1 склянка води.

Як приготувати:

  1. Ягоди потрібно перебрати, помити, видалити плодоніжки та хвостики.
  2. У воду додається цукор та вариться сироп. Потім ним залити шипшину.
  3. Варити 5 хвилин на невеликому вогні.
  4. Потім накрити кришкою та залишити на 8 годин, щоб ягоди змогли насититися сиропом. Процедура повторюється два рази.
  5. Далі готове варення розкладається у банки, які слід закатати кришками.

Приємного апетиту!

Шипшина сушена

Як приготувати:

  1. Свіжі ягоди слід перебрати та позбутися плодоніжок. Потім ягоди миються та сушаться.
  2. Сушити ягоди слід в сушарці.
  3. Ягоди розкладаються одним шаром на деко та сушаться 20 хвилин у духовці при температурі 90 градусів. Потім їх потрібно сушити ще 3 дні при невеликій температурі (по 10 годин щоденно).

Горілчана настоянка з шипшиною

Інгредієнти:

  • 700 грамів свіжих ягід шипшини;
  • 0,5 л. горілки;
  • 12 ст. л. цукру піску.

Як приготувати:

  1. Шипшину перебрати, помити, та відрізати плодоніжки. Потім ягоди кладуться у скляну пляшку. Додати цукор.
  2. Пляшку слід закоркувати кришкою та залишити в темному місці на 10 днів.
  3. Потім в пляшку наливається горілка. Залишити пляшку ще на два тижні.
  4. Далі рідину потрібно злити, процідити, після чого поставити в холодильник.
  5. Ягоди шипшини знову заливаються горілкою. Настоювати 1 місяць.
  6. Потім процідити та змішати обидві настоянки.
  7. Готова настоянка розливається у приготовлений посуд.

Міцного здоров’я!

Rating
( No ratings yet )
Loading...