Як приготувати найкращий шашлик: тільки м’ясо, багато цибулі та спеції

Рецепт приготування найкращого маринованого м’яса досить простий і нехитрий. Але треба знати певні нюанси, якими я з вами сьогодні поділюся. І перше, на що слід звернути увагу, – правильне м’ясо. Раджу зупинити свій вибір на свинячій шиї. У ній ідеальне співвідношення жирових прошарків та м’якоті, від чого залежатиме соковитість шашлику.

Традиційно свинину для маринування перекладають із шарами цибулі. Якщо ви готуєте м’ясо з вечора, такий спосіб цілком підходить. Щоб скоротити процес до 3 годин, попередньо потрібно змусити цибулю пустити сік. Як це зробити, дізнаєтесь нижче.

Необхідні продукти:

  • Свинина – 2 кг
  • Цибуля – 1 кг
  • Сіль за смаком
  • Чорний перець (мелений) – за смаком

Покроковий процес приготування:

Наріжте м’ясо на шматки величиною 4-5 см. Від їх розміру залежить час приготування та м’якість.

Як приготувати найкращий шашлик: тільки м'ясо, багато цибулі та спеції

Очистіть цибулю і наріжте кільцями. Для маринування м’яса використовуйте пропорцію 1:2 (1 кг цибулі на 2 кг свинини). Складіть овоч у миску та добре посоліть, потім помніть руками, щоб вона віддала весь свій сік.

Як приготувати найкращий шашлик: тільки м'ясо, багато цибулі та спеції

Складіть свинину в емальовану каструлю, посоліть і поперчіть, перемішайте. Додайте цибулю, ще раз перемішайте і в кінці трохи придавіть м’ясо, щоб прибрати зайве повітря. Залиште на 3–4 години.

Насадіть м’ясо на шампур, повністю прибравши цибулю. Підготуйте мангал: щоб зрозуміти, чи можна жарити шашлики, потримайте руку над вугіллям 6 секунд. Якщо не змогли, то рано.

Як приготувати найкращий шашлик: тільки м'ясо, багато цибулі та спеції

Готуйте шашлик на вугіллі приблизно 20 хвилин, постійно повертаючи шампури, щоб м’ясо не підгоріло. Слідкуйте, щоб вогонь не спалахнув.

Як приготувати найкращий шашлик: тільки м'ясо, багато цибулі та спеції

Можна викласти готовий шашлик на тонкий лаваш і посипати маринованою цибулею.

Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Завантаження...