Як приготувати на зиму смачну та корисну квашену капусту

Квашена капуста має чудові смакові якості. Але вона до того ж дуже корисна. Її вживання допомагає зміцнити імунітет, вивести токсини з організму, покращити процеси травлення. Також ця капуста допомагає боротися з раковими захворюваннями. Нижче наводиться спосіб приготування квашеної капусти, яка буде до вподоби усім членам вашої родини.

Інгредієнти:

  • 3 кілограма білокачанної капусти;
  • 300 грамів моркви;
  • 0,5 ч. л. зерен кропу;
  • 0,5 ч. л. зерен кмину;
  • 2 горошини білого перцю;
  • 2 горошини чорного перцю;
  • 3 ст. л. морської солі.

Як приготувати:

Капусту потрібно добре пошинкувати. Морква натирається на тертці. Потім овочі слід покласти у посуд, посолити та пом’яти руками для виділення соку.

Додати спеції та перемішати капусту.

Суміш кладеться у трилітрову банку. Її необхідно добре трамбувати.

Банка заповнюється по плечики. Повинно залишитися місце для виділення соку.

Банка ставиться у велику миску, щоб у неї стікав сік, який буде утворюватися під час бродіння.

Банка залишається у теплому місці на 4 доби.

Капусту регулярно слід проштрикувати, щоб виходив вуглекислий газ.

Коли процес бродіння скінчиться, банка закривається кришкою та розміщується у холодильній камері. Смачного!

Rating
( 1 assessment, average 2 from 5 )
Loading...