Як приготувати на зиму лечо з моркви, перцю та цибулі

Нижче наводиться кілька рецептів дуже смачного лечо, яке можна заготовити на зимній період. Приготовлене лечо можна буде додавати до різноманітних страв, або вживати окремо.

Лечо з огірками

Інгредієнти:

  • 1 кілограм невеликих огірків;
  • 1,5 кілограма помідорів;
  • 250 грамів ріпчастої цибулі;
  • 300 грамів моркви;
  • 300 грамів солодкого перцю;
  • 2 лаврових листки;
  • 150 мл рослинної олії;
  • 170 грамів цукру піску;
  • 1,5 ст. л. солі.

Як приготувати:

  1. Помідори потрібно прокрутити за допомогою м’ясорубки. Потім додати сіль, цукор, лаврове листя та олію.
  2. Цибуля нарізується півкільцями, а огірки кільцями. Морква натирається на тертці. Потім усе кладеться в посуд та заливається помідорною сумішшю.
  3. Потім усе ставиться на середній вогонь. Варити 15 хвилин. При цьому потрібно помішувати, використовуючи дерев’яну лопатку.
  4. Приготовлене лечо розкладається у банки, які потім закатати кришками.
  5. Банки слід накрити ковдрою та залишити охолоджуватися.

Смачного!

Лечо з квасолею, цибулею та морквою

Інгредієнти:

  • 1,5 кілограма помідорів;
  • 500 грамів моркви;
  • 1 кілограм солодкого перцю;
  • 500 грамів ріпчастої цибулі;
  • 500 грамів вареної квасолі;
  • 1 голівка часнику;
  • 150 мл рослинної олії;
  • 100 мл 9% харчового оцту;
  • 3 ст. л. цукру піску;
  • 2 ст. л. солі.

Як приготувати:

  1. Цибуля та морква чистяться та подрібнюються. Потім їх потрібно залити олією.
  2. Тушкувати на невеликому вогні. Перець слід порізати великими шматками та додати у суміш. Накрити кришкою та зменшити вогонь.
  3. Через 10 хвилин додати томати та часник, подрібнені за допомогою блендеру. Потім додати сіль та цукор. Тушкувати 10 хвилин.
  4. Відварити квасолю та додати її до суміші. Варити 10 хвилин, після чого додати оцет, та готувати ще кілька хвилин.
  5. Приготовлене лечо розкладається у банки, які слід закатати кришками.

Смачного!

Лечо, яке приготовлене в мультиварці

Інгредієнти:

  • 1 кілограм солодкого перцю;
  • 3 помідори;
  • 3 моркви;
  • 2 ріпчастих цибулі;
  • 3 зубки часнику;
  • 1 лавровий листок;
  • чорний мелений перець;
  • 1,5 ст. л. 9% харчового оцту;
  • 4 ст. л. рослинної олії;
  • 4 десертні ложки цукру піску;
  • 1,5 ч. л. солі.

Як приготувати:

  1. Морква та цибуля нарізуються та обсмажуються на олії у мультиварці. Готувати потрібно в режимі «Жарка» 5 хвилин.
  2. Помідори слід подрібнити, використовуючи блендер. Потім до них додати часник, вичавлений за допомогою пресу.
  3. Соус з часнику та томатів додається до обсмажених овочів. Також слід додати перець, який перед цим необхідно нарізати великими пластинами.
  4. Далі додається цукор, сіль, лаврове листя та чорний перець.
  5. Готувати у мультиварці в режимі «Суп», накривши кришкою.
  6. Влити оцет за 5 хвилин до кінця приготування.

Приємного апетиту!

Rating
( No ratings yet )
Loading...