Як приготувати на зиму дуже смачні квашені помідори

Таких смачних квашених помідорів ви ще не куштували. Вони прикрасять будь-який стіл. З трьох кілограмів помідорів можна зробити 2 3-літрові банки консервації.

Інгредієнти:

  • 3 кілограми помідорів;
  • 4 лаврових листки;
  • 1 голівка часнику;
  • 6 шт. духмяного перцю;
  • 20 шт. чорного перцю горошком;
  • 4 гвоздики;
  • кріп;
  • листя вишні;
  • листя хрону;
  • листя смородини;
  • 120 грамів солі.

Як приготувати:

  1. Зелень та помідори потрібно помити.
  2. Зелень подрібнюється, перемішується та складається у банки. Необхідно трохи зелені залишити, щоб потім покласти її зверху.
  3. В кожну із банок кладеться лавровий лист, 2 гвоздики, 3 штуки духмяного перцю та 10 штук чорного перцю.
  4. Для приготування розсолу потрібно 120 грамів солі додати у 0,5 літра гарячої води.
  5. Отриманий розсіл рівними частинами розливається у банки.
  6. У банки кладуться помідори.
  7. Додається часник та трохи зелені.
  8. В банки по вінця доливається холодна вода. Банки слід закрити пластмасовими кришками. Потім банки потрібно порухати, щоб сіль рівномірно розподілилася.
  9. Залишити банки на 3 доби. Далі їх потрібно на 2 тижні помістити у холодильник. Також можна поставити банки у підвалі.

На цьому приготування смачних помідорів закінчується. Смачного!

Rating
( No ratings yet )
Loading...