В даний час господині не так часто варять кашу з гарбуза. А дарма! Так як у цієї незаслужено забутої багатьма страви просто приголомшливий смак. Головне – використовувати правильну технологію приготування каші з гарбуза.
Адже отримати ідеальну консистенцію можна лише за допомогою блендера. І тільки такий інгредієнт, як молоко, дозволить досягти неймовірно ніжної текстури. Всі ці тонкощі описані у класичному українському рецепті гарбузової каші з невеликими доповненнями.
Необхідні продукти:
- Гарбуз – 1 кг
- Пшоно – 200 г
- Цукор – 1 ст. л.
- Молоко – 1,5 склянки
- Вершкове масло – 50 г
- Чорнослив – 50 г
- Курага – 50 г
- Волоські горіхи – 20 г
- Сіль – 1 дрібка
Покроковий процес приготування:
Промийте пшоно проточною водою та очистіть його від сміття.
Наріжте гарбуз кубиками, відправте його в каструлю. Залийте молоком. Доведіть до кипіння.
Ретельно перемішайте та варіть на середньому вогні протягом 15 хвилин.
Перебийте гарбуз блендером. Додайте цукор, сіль та пшоно. Ретельно перемішайте. Варіть протягом 20 хвилин, періодично помішуючи.
Залиште настоюватися під кришкою 10–15 хвилин. Додайте в кашу вершкове масло.
Натріть волоські горіхи. Посипте ними кашу. Наріжте курагу та чорнослив, викладіть їх зверху.
Надзвичайно поживна та смачна каша з гарбуза готова! Від неї прийдуть у захват навіть найменші члени сім’ї. Адже ніжність і солодкість цієї страви неодмінно сподобається діткам. Тому такий корисний та ароматний сніданок стане одним із найулюбленіших у вашому будинку. Поділіться в коментарях, чи ви раніше готували гарбузову кашу з курагою і чорносливом.