Як приготувати маринований виноград на зиму, який за смаком нагадуватиме оливки

Нижче наводиться рецепт приготування маринованого винограду, який за смаком схожий на іспанські оливки. Ця закуска буде актуальною на будь-якому столі.

Інгредієнти:

  • 1 кг зеленого винограду;
  • зерна коріандру;
  • 1 лавровий листок;
  • 0,5 ч. л. меленої кориці;
  • 5 горошин чорного перцю;
  • 3 горошини духмяного перцю;
  • 4 гвоздики;
  • 100 мл харчового оцту;
  • 50 грамів морської солі;
  • 200 грамів цукру піску;
  • 0,8 літра води.

Як приготувати:

Потрібно перебрати та помити великі ягоди винограду. Потім їх слід покласти у сухі стерильні банки.

У гарячу воду додати спеції, оцет, сіль та цукор. Суміш повинна закипіти.

Банки з виноградом заливаються гарячим маринадом.

Банки закатати кришками, вкрити ковдрою та залишити охолоджуватися.

Зберігати маринований виноград слід у темному прохолодному місці. Смачного!

Rating
( 1 assessment, average 5 from 5 )
Loading...