Як приготувати маринований перець з петрушкою і часником. Всім господаркам на замітку!

Поки сезон, купую перець кілограмами. Перець, маринований з петрушкою – король серед моїх осінніх заготовок на зиму. Хоча часто ця ароматна закуска в моїй родині до зими не доживає, з’їдається швидко і на ура.

Необхідні продукти:

  • 1,5 кг червоного солодкого перцю
  • 1 головка часнику
  • пучок петрушки
  • 250 г цукру
  • 750 мл води
  • 250 мл оцту
  • 30 мл соняшникової олії
  • 15 г солі

Покроковий процес приготування:

Перець вимий, а потім розріж на 4 або на 6 часточок. Часник очисти і промий, зелень також промий. Все дрібно поріж ножем.

Для приготування маринаду в каструльку додай воду, поклади туди сіль і цукор, перемішай, а потім додай олію і оцет. Доведи маринад до кипіння, потім додай туди перець. Вари з моменту закипання хвилин 6-7.

Банки і кришки простерилизуйте. У стерилізовані банки виклади часник і зелень, далі – перець, а потім знову часник і зелень. Повторюй таку послідовність, поки не заповняться банки. Не забувай трохи ущільнювати інгредієнти в банці.

Залий перчик маринадом і закрий банки стерилізованими кришками. Переверни банки і зроби їх в темне місце. Можна укутати банки ковдрою або пледом до повного охолодження.

Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Завантаження...