Як приготувати мариновані помідори з капустою на зиму

Коли я роблю закрутки, беруть участь всі. Чоловік допомагає з нарізкою, діти миють, а я складаю все в банки. Постійно намагаюся щось нове, але є і рецепти, перевірені часом. Як, наприклад, бабусині помідори з капустою на зиму. Смак цього міксу пам’ятаю з дитинства і подобається він мені до сих пір.

Зимовими вечорами бабуся смажила картоплю, а до неї відкривала банку хрусткої капусти з соковитими маринованими помідорами. Ми швидко займали свої місця і тихенько їли, тільки легке похрускування порушувало тишу. Ну і, звичайно ж, кожен просив добавки. За нашим столом відбувається точно так само. Що змушує мене кожен рік закручувати все більше банок. Цих інгредієнтів вистачає на одну трилітрову.

Необхідні продукти:

  • Помідори – 1,5 кг
  • Капуста білокачанна – 1 шт.
  • Цукор – 2 ст. л.
  • Сіль – 1 ст. л.
  • Оцет – 100 мл
  • Лавровий лист – за смаком

Покроковий процес приготування:

Наріжте капусту, а помідори помийте і залиште на кілька хвилин, щоб стекла вода. На дно простерилізованої банки викладіть шар капусти, 2 лаврові листки і кілька горошків перцю.

Потім додайте шар з помідорів. Чергуйте овочі, щоб повністю заповнити банку.

Залийте овочі окропом і залиште на 15 хвилин. Після чого злийте воду в каструлю, всипте сіль і цукор і доведіть до кипіння.

Знову залийте рідину в банку, додайте оцет і відразу ж закатайте стерильними кришками. Переверніть банку, накрийте теплою тканиною і залиште до повного охолодження.

Як приготувати мариновані помідори з капустою на зиму

Ось і все, закуска з помідорів і капусти готова. Впевнена, що вона буде вам до смаку. Помідори можна подавати окремо, а капусту додавати в салати. Смачного!

Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Завантаження...