Як приготувати маринад для консервації грибів. Вони вийдуть дуже смачними

На смакові якості грибів впиває маринад. Нижче наведений рецепт маринаду, за допомогою якого можна зробити дуже смачні гриби. Таку закуску можна поставити на будь-який святковий стіл, а також додавати її до різноманітних страв.

Інгредієнти:

  • 6 горошин запашного перцю;
  • 3 лаврових листки;
  • 4 бутони гвоздики;
  • 3 палички кориці або 0,5 ч. л. меленої кориці;
  • 3 ч. л. оцтової есенції 70%;
  • 4 ч. л. солі;
  • 2 ст. л. цукру піску;
  • 1 літр води.

Як приготувати:

Закип’ятити воду, додати у неї усі спеції, після чого дати покипіти 3 хвилини. Потім влити есенцію. Зняти з вогню та залишити для охолодження.

Свіжі гриби невеликого розміру потрібно почистити та ретельно промити, після чого закип’ятити та злити воду.

Гриби заливаються чистою водою, додається сіль та доводиться до кипіння. Потім потрібно зняти піну та варити далі, поки гриби не будуть повністю готові.

Гриби слід витягнути шумівкою, коли вони осядуть на дно. Далі ними на дві третини слід заповнити простерилізовані банки. Зверху у банки наливається доверху маринад.

Банки закатати стерильними кришками.

Зберігати консервовані гриби потрібно у холодильнику. Смачного!

Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Завантаження...