Як приготувати малосольні помідори з часником в банці

Головний плюс цього рецепту в тому, що малосольні помідори можна пробувати вже через 3 дні. Звичайно, через добу вони ще занадто солодкі, на другий день теж ніби сирі. Але потім розсіл починає діяти на повну потужність. Без цієї закуски тепер не уявляю вечері.

Необхідні продукти:

  • Помідор – 1 кг
  • Часник – 1 шт.
  • Листя хрону – 2 шт.
  • Листя вишні – 4-6 шт.
  • Парасольки кропу – за смаком
  • Петрушка – за смаком
  • Вода – 1 л
  • Сіль – 2 ст. л.
  • Цукор – 1 ч. л.

Покроковий процес приготування:

Для приготування цієї закуски вам знадобляться неперезрілі дрібні плоди. Вибирайте помідори приблизно однакові за розміром. В ідеалі їх діаметр не повинен перевищувати 6 см.

Помідори гарненько промийте, дайте їм обсохнути. На кожному плоді зробіть кілька проколів зубочисткою біля плодоніжки. Утрамбуйте помідори в банки.

У холодній воді розчиніть сіль з цукром. Цим розсолом залийте помідори. Тепер очистіть часник. Зубчики розріжте навпіл, додайте їх в банки з помідорами.

Далі грубо наріжте зелень. Викладіть її поверх помідорів. Тару з вмістом накрийте блюдцями, залиште їх так на добу при кімнатній температурі.

Зняти пробу можете вже на наступний день. Але зі свого досвіду скажу, що доби для помідорів буде мало. Ідеальний кисло-солодкий смак малосольні помідори набувають через 2-3 дня. Тоді їх уже можна подавати на стіл або перемістити в простерилізовані банки. Взимку така закуска зберігається відмінно. Тільки тримайте тару в прохолодному місці. Удачі в приготуванні!

Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Завантаження...