Як приготувати консервовані баклажани, які за своїм смаком нагадують шашлик

Смакові якості баклажанів до вподоби не усім людям. Але можна їх приготувати таким чином, що вони нагадуватимуть шашлик за своїм смаком. Ніхто не здогадається, який основний інгредієнт у цій страві. Ця смачна консервація буде корисною при приготуванні святкового столу. А ваша родина захоче її куштувати кожного вечора.

Інгредієнти:

  • 2 кілограма баклажанів;
  • 0,5 кілограма ріпчастої цибулі;
  • 1 голівка часнику;
  • 2 ч. л. приправи до шашлику;
  • 80 мл харчового оцту;
  • 2 ст. л. цукру піску;
  • 1,5 ст. л. солі;
  • 150 мл води.

Як приготувати:

  1. Баклажани потрібно помити та відрізати у них плодоніжки. Потім вони очищуються від шкірки, розрізуються навпіл, та ріжуться великими шматками.
  2. Часник нарізується тонкими пластинками або вичавлюється за допомогою преса. Цибуля нарізується тонкими півкільцями.
  3. Олію слід підігріти на пательні. Далі баклажани з обох боків підсмажуються та розкладаються на окремій тарілці для охолодження.
  4. Потім наливається вода у каструлю, в яку додається оцет, сіль та цукор. Суміш повинна кипіти протягом 1 хвилини на мінімальному вогні. Потім маринад повинен охолонути.
  5. У каструлю шарами кладуться баклажани. Між цими шарами розкладаються подрібнена цибуля та часник. Зверху слід притрусити приправою до шашлику.
  6. Коли каструля буде заповнена баклажанами, в неї потрібно залити маринад. Потім накрити тарілкою та зверху помістити важкий предмет.
  7. Каструля на 12 годин ставиться у холодильну камеру, щоб утворився сік.
  8. У банки кладеться ріпчаста цибуля. Зверху кладуться баклажани, після чого наливається маринад.
  9. Потім потрібно постелити рушник на дно широкої каструлі. В неї ставляться банки з баклажанами, які накриваються кришками. На кожну банку покласти вантаж. Стерилізувати банки на протязі 10 хвилин, після чого їх слід закалатати кришками.
  10. Банки потрібно перевернути, накрити ковдрою та залишити для охолодження.

Ця смачна та ароматна закуска з баклажанів стане прикрасою будь-якого святкового столу. Приємного апетиту!

Rating
( No ratings yet )
Loading...