Як приготувати кетчуп до шашлику в домашніх умовах. Його смак сподобається усім

Кетчуп доволі часто використовується на кухні. Він необхідний при приготуванні різноманітних страв, включаючи піцу та плов. Магазинний кетчуп містить велику кількість шкідливих добавок. Тому краще приготувати натуральний кетчуп в домашніх умовах. Він виходить доволі смачним та стане чудовим доповненням до шашлику.

Інгредієнти:

  • 5 кілограмів помідорів;
  • 0,5 кілограма ріпчастої цибулі;
  • 300 грамів болгарського перцю;
  • 2 ч. л. перцю чилі;
  • 0,5 склянки оцту;
  • 1 ст. л. кам’яної солі;
  • 200 грамів цукру піску.

Як приготувати:

Помідори потрібно помити. Почистити цибулю та перці.

Перці очищаються від коробочки з насінням. Помідори кладуться в киплячу воду та варяться 5 хвилин. Потім помідори слід занурити у холодну воду, після чого зняти з них шкірку.

Помідори слід порізати на шматки та скласти у окремому посуді.

Перець та цибуля нарізуються великими шматками. Потім їх разом з помідорами слід прокрутити через м’ясорубку. Також можна використовувати блендер.

Овочеве пюре кладеться у казан. Додати сіль, цукор та добре перемішати. Потім суміш вариться на протязі 30 хвилин.

В суміш додається перець чилі. Варити, доки вона повністю не загустіє.

Вогонь слід вимкнути, після чого перемішувати суміш ще кілька хвилин.

Кетчуп розливається у банки, які потім слід закатати кришками. Приємного апетиту!

Rating
( No ratings yet )
Loading...