Завдяки мінімальній термічній обробці овоч зберігає свою соковитість та користь. Як і інші овочеві оладки, ці приготувати дуже просто. На все про все йде менше півгодини. А на заміс тіста всього 10 хвилин. Мама робила млинці на сметані, але її можна замінити кефіром або грецьким йогуртом. А з молоденькою капускою взагалі смакота!
Необхідні продукти:
- Капуста білокачанна – 300 г
- Цибуля – 1 шт.
- Яйце – 1 шт.
- Сметана – 150 г
- Пшеничне борошно – 1 склянка
- Сіль – 0,5 ч. л.
- Петрушка – 1 пучок
- Розпушувач – 1 ч. л.
- Соняшникова олія – 100 мл
Покроковий процес приготування:
Дрібно наріжте капусту, посипте сіллю і помніть руками. Це допоможе овочеві пустити сік.
Додайте яйце та сметану. Подрібніть невелику цибулину та пучок петрушки (або іншої улюбленої зелені), також змішайте з капустою.
Всипте борошно, просіяне разом з розпушувачем. Точна кількість борошна залежатиме від соковитості капусти. Густота тіста повинна бути такою ж, як у звичайних оладок.
Розігрійте сковороду із олією. Столовою ложкою викладіть тісто, формуючи невеликі коржики. Смажте їх на середньому вогні по 1,5 хвилин з кожного боку.