Як приготувати яблучне желе на зиму без желатину

Не знаєте, куди подіти яблука зі свого саду? Пропоную вам приготувати яблучне желе на зиму без желатину. Рецепт дивно простий і не вимагає великих витрат. Оскільки яблука містять пектин – природний загусник, желе можна приготувати без застосування додаткової речовини, яка склеює.

Яблучне желе з малиною може бути не тільки десертом. Воно володіє кисло-солодким смаком, який стане відмінним доповненням практично до будь-якої страви. Наприклад, желе можна викласти на тост для швидкого і смачного сніданку або додати його на сирну дошку, щоб доповнити горіхи, сири і сухофрукти.

Необхідні продукти:

  • Яблуко – 1,2 кг
  • Вода – 1 л
  • Цукор – 1 кг
  • Малина – 120 г
  • Лимонний сік – 3 ст. л.
  • Кориця – за смаком

Покроковий процес приготування:

Помийте яблука і висушіть їх, потім наріжте їх на чотири частини. Малину помийте і промокніть паперовим рушником.

Як приготувати яблучне желе на зиму без желатину

Покладіть підготовлені яблука і малину в каструлю і додайте воду. Відправте туди також паличку кориці. Поставте каструлю на плиту і доведіть до кипіння на сильному вогні. Потім зменшіть нагрів і готуйте яблука до м’якості, приблизно 50 хвилин.

Як приготувати яблучне желе на зиму без желатину

Масу відкиньте на друшляк, попередньо накривши друшляк марлею. Залиште на дві години.

Як приготувати яблучне желе на зиму без желатину

Рідину відправте назад в каструлю і поставте на вогонь. Всипте цукор і варіть до його розчинення.

Як приготувати яблучне желе на зиму без желатину

Вилийте в каструлю лимонний сік і доведіть до кипіння. Варіть, повільно кип’ятіть, до 105 градусів, періодично знімаючи піну. Це займе приблизно 30-40 хвилин.

Як приготувати яблучне желе на зиму без желатину

Гаряче желе розлийте по стерильним банкам і щільно закрийте кришками.

Як приготувати яблучне желе на зиму без желатину

Таке яблучне желе на зиму можна готувати також з яблучного соку. В такому випадку відразу налийте його в каструлю, поставте на вогонь і починайте всипати цукор. Зберігайте заготовку в темному прохолодному місці – вона прекрасно стоїть до наступного сезону. Смачного!

Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Завантаження...