Як приготувати густий і ароматний вишневий джем

Сьогодні ми приготуємо смачний вишневий джем. Рецепт не вимагає ніяких надмірностей і довгого уварювання. Виходить ніжний з легкою кислинкою, а щільна структура не буде танути при кімнатній температурі. Хто втомився від варення, джем – це те що потрібно! Він дуже густий, але одночасно м’який і легко намазується, наприклад, на тости. Так що його можна їсти просто так, а можна додавати в торти, пироги і булочки.

Необхідні продукти:

  • 1 кг вишень без кісточок
  • 500 г цукру
  • 10 г агар-агару
  • 100 мл води

Покроковий процес приготування:

Перш за все потрібно простерилізувати баночки і кришки. Тому що джем готується швидко, потім не встигнеш.

Вишню потрібно помити і очистити від кісточок, щоб в результаті чистої вишні вийшло 1 кг. Додай ягоди в каструлю і засип цукром. Якщо вишня дуже кисла, то кількість цукру можеш збільшити на 50-100 г.

Тепер вишню з цукром потрібно подрібнити занурювальним блендером до однорідного стану.

Після цього в невеликий сотейник з товстим дном відлий приблизно 100 мл вишневої маси. Додай туди агар-агар і дуже добре перемішай. Потім відстав сотейник в сторону.

Поки набухає агар-агар, займемося варінням джему. Постав каструлю на середній вогонь, доведи до кипіння і вари його 5 хвилин. У цей час потрібно постійно знімати зверху пінку. Після цього знімай каструлю з вогню.

Тепер візьми сотейник з агар-агаром і постав на невеликий вогонь. При постійному помішуванні маса повинна дуже швидко сильно загуснути. Це є показником якісного агар-агару. Якщо цього не відбулося або маса стала лише трохи густою, значить далі з ним джем краще не готувати.

Якщо рідина в сотейнику дуже швидко загусла, значить додай до неї 100 мл води і добре перемішуй.

Коли маса із сотейника стане повністю однорідною, її можна знімати з вогню і виливати в каструлю з основною вишневою масою. Потім її потрібно знову довести до кипіння і варити 5 хвилин. Весь цей час джем потрібно добре помішувати.

За ці 5 хвилин переконайся, що у тебе готові стерильні банки з кришками. Далі потрібно тільки розлити рідину по банках, закрити кришками і перевернути догори дном. Зовсім скоро маса повністю загусне.

Смачного! Такий джем порадує всіх, адже готувати його дуже просто, а смак і текстура виходять ідеальними.

Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Завантаження...