Як приготувати голубці по-закарпатськи: докладний рецепт

Закарпаття – чудовий край. Яка там дивовижна природа і люди дуже гостинні. А як вони готують? Пальчики оближеш. Коли я там була, потрапила на свято. Господарі посадили мене за стіл і почали пригощати різними домашніми смаколиками. Найбільше мені запам’яталися закарпатські голубці. Вони там вважаються однією з основних страв на застіллі.

Головна особливість місцевих голубців – їх розмір. Чим вони менші, тим краще. Готувати їх уміє практично кожна господиня. Цікаво й те, що рис у сирій начинці. Незважаючи на це варяться голубці менше півгодини. Не знаю, в чому секрет, можливо, справа у великій кількості овочів, але страва виходить фантастично смачною.

Необхідні продукти:

  • Капуста білокачанна – 4 шт.
  • Рис – 500 г
  • Свинячий фарш – 700-800 г
  • Цибуля – 4-5 шт.
  • Морква – 1–2 шт.
  • Болгарський перець – 1 шт.
  • Помідор – 1–2 шт.
  • Смалець – 2 ст. л.
  • Паприка – 3 ч. л.
  • Томатна паста – 1 ст. л.
  • Кріп – 0,25 пуч.
  • Сіль за смаком
  • Чорний перець (мелений) – за смаком
  • Приправа для м’яса – за смаком

Покроковий процес приготування:

Розтопіть більшу частину смальцю на сковороді і обсмажте дрібно нарізану цибулю до прозорості. Наріжте болгарський перець кубиками і додайте до цибулі, смажте 2-3 хвилини.

Як приготувати голубці по-закарпатськи: докладний рецепт

Натріть моркву на дрібній тертці і відправте в сковороду, смажте ще 2-3 хвилини. Потім покладіть смалець, що залишився, паприку і подрібнені помідори. Готуйте кілька хвилин.

Як приготувати голубці по-закарпатськи: докладний рецепт

Промийте рис кілька разів, після чого змішайте його з фаршем та засмажкою. Всипте сіль, перець та приправу, перемішайте до однорідності. Додайте нарізану зелень і ще раз добре перемішайте.

Як приготувати голубці по-закарпатськи: докладний рецепт

З невеликої капусти виріжте качани. Закип’ятіть у каструлі воду і опустіть овоч у окроп, накрийте кришкою і залиште на 2 хвилини, щоб пропарити. Потім розберіть на окреме листя. Ті, що стали м’якшими, вийміть із каструлі. Зріжте з кожного листка ущільнення.

Як приготувати голубці по-закарпатськи: докладний рецепт

Розділіть великі листи на 2-3 частини та загорніть у них начинку будь-яким зручним методом. Голубці мають бути невеликими і добре тримати форму. Викладіть голубці в каструлю по колу в кілька шарів, посоліть.

Як приготувати голубці по-закарпатськи: докладний рецепт

Розведіть томатну пасту у невеликій кількості води та залийте голубці отриманим соусом. Додайте в каструлю гарячу воду, щоб вона сягала середини верхнього ряду, накрийте тарілкою, доведіть до кипіння і варіть на повільному вогні 25 хвилин.

Як приготувати голубці по-закарпатськи: докладний рецепт

Так як на Закарпатті звикли готувати на велику родину, начинки для голубців багато. Ви можете зменшити кількість всіх інгредієнтів або заморозити частину начинки. Я так робила дуже зручно. Коли треба, дістала з морозилки та накрутила свіжих голубців. А як ви готуєте цю страву?

Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Завантаження...