Як приготувати дивовижний краківський пляцок

Дивовижний краківський пляцок - рецепт приготування

Якщо ви любите сирну випічку, то цей рецепт краківського пляцка для вас! Випічка виходить ніжною, пористої, смачною і має дуже гарний вигляд. А лимонна помадка надає пляцку неймовірний присмак!

Найкраще підійде жирний домашній сир, який додасть пористості пляцку. Так що беріть самий вологий продукт. Сухий сир зробить випічку більш щільною.

Продукти, які знадобляться:

  • 11 курячих яєць;
  • 330 г вершкового масла;
  • 300 г борошна пшеничного;
  • півтора кг сиру;
  • 490 г цукру;
  • півтори ч. л. ванільного цукру;
  • 90 г родзинок;
  • 4 ст. л. крохмалю;
  • один лимон.

Поетапний процес приготування дивовижного краківського пляцка

1. Готуємо пісочне тісто:

Ріжемо холодне масло на шматки і додаємо його в борошно, яке потрібно насипати в глибокий посуд.

Всипаємо 150 г цукру, одну ч. Л. ванільного цукру, вбиваємо два яйця і спочатку збиваємо масу за допомогою міксера, а після вимішуємо тісто.

Готове тісто обертаємо плівкою, приплющуємо долонькою і поміщаємо на півгодини в морозильну камеру.

Потім витягуємо тісто, відрізаємо від нього третину і повертаємо шматок в холодильник. Більший шматок розкачуємо в тоненький пласт.

Беремо форму розміром 35 на 25 см, кладемо в неї пекарський папір і на нього наш корж. Робимо в пласті проколи виделкою по всій довжині.

Духовку включаємо на 180 ° і після того, як нагріється, поміщаємо приблизно на 20 хвилин корж.

2. Готуємо сирний шар:

У миску кладемо 0,75 упаковки вершкового масла, всипаємо 140 г цукру, додаємо дрібку ваніліну і перетираємо. У результаті повинна вийти повітряна пишна маса.

Далі починаємо додавати в масу по одному жовтку, всього додаємо вісім штук і після кожного мішаємо. Також з жовтками порціями додаємо сир. Збиваємо до однорідної консистенції.

Білки збиваємо окремо до стійкої піни і в самому кінці всипаємо 50 г цукру. Потихеньку переливаємо збитий білок в сирну масу, а після всипаємо крохмаль і додаємо ізюм.

3. Готуємо пляцок:

Сирну масу рівномірно розподіляємо по готовому коржу.

Третину тіста витягаємо з морозилки, розкачуємо і нарізаємо на смужки шириною 10 мм. Викладаємо зверху сирної маси у вигляді сітки і змащуємо жовтком.

Поміщаємо в духовку приблизно на 60 хвилин. Випікаємо пляцок при 170 °.

Коли випічка буде готова, не витягайте її відразу з духовки, а відкрийте дверцята і нехай трохи так охолоне.

Потім дістаємо і залишаємо настоюватися на кілька годин, а краще на всю ніч.

4. Готуємо глазур:

З лимона вичавлюємо сік, всипаємо в нього 150 г цукру (можна взяти цукрову пудру), додаємо білки і збиваємо.

Змащуємо сирник і можна подавати.

Rating
( No ratings yet )
Loading...