Як приготувати дуже смачну грибну ікру з лісових грибів

Для приготування грибної ікри підійдуть будь-які лісові гриби. Ця страва вживається як окрема закуска або використовується для начинки млинців та пиріжків. Крім того, ікру можна намастити на хліб для перекусу.

Інгредієнти:

  • 2 кг свіжих грибів;
  • 3 моркви;
  • 3 ріпчастих цибулі;
  • 1 ч. л. чорного меленого перцю;
  • 3 ст. л. рослинної олії;
  • 3 ст. л. харчового оцту 9%;
  • 2 ст. л. морської солі.

Як приготувати:

Гриби потрібно почистити та промити під проточною водою.

Увімкнути повільний вогонь та варити гриби 1 годину, прибираючи піну.

Овочі слід почистити. Цибуля нарізується кубиками, а морква натирається за допомогою тертки. Усі овочі потім слід обсмажити в олії до повної готовності.

Гриби викласти на сито для того, щоб стекла вода.

За допомогою м’ясорубки перекручуються смажені овочі, а потім гриби.

Перекручені гриби та овочі складаються у каструлю з товстим дном та тушкуються протягом 1 години на мінімальному вогні.

В процесі тушкування необхідно постійно перемішувати суміш, аби вона не пригоріла. В кінці приготування додається сіль, перець та оцет.

Гаряча ікра розкладається у банки. При цьому її слід утрамбовувати, щоб не залишалося повітря.

Потім в банку зверху потрібно налити 1 ст. л. киплячої олії.

Банки закатати жерстяними кришками, накрити ковдрою та залишити для охолодження.

Ікра зберігається в темному прохолодному місці. Смачного!

Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Завантаження...