Як приготувати дуже смачні огірки та квашену капусту на зиму

Нижче наводяться особливості приготування квашеної капусти та солоних огірків, які матимуть чудовий смак.

Чому огірки виходять порожніми всередині? Причиною цього явища є недостатня концентрація розсолу та підвищена температура зберігання. Іншою причиною може бути закривання перестиглих огірків або плодів, які зберігаються понад добу. Перед тим, як засолювати огірки, їх рекомендується наколоти. Під час засолювання не потрібно використовувати цукор.

Чому огірки виходять м’якими? Плоди м’якшають під впливом бактерій, дріжджів або плісняви. При цьому на огірках утворюється біла плівка. Причиною цього є те, що огірки погано помиті, або використовувалася брудна тара чи інвентар під час засолювання. При великому вмісті молочної кислоти або солі пліснява не з’являється, але смакові якості огірків значно погіршуються. Для профілактики утворювання цвілі слід не допускати контакту огірків з повітрям. Потрібно своєчасно прибирати цвіль на банках. При консервуванні огірків потрібно використовувати кріп, хрін, листя смородини, винограду або дубу. Також слід використовувати рафіновану олію та гірчичний порошок. На огірках можуть бути присутні пектолітичні ферменти у великій кількості, що також робить консервацію м’якою. Тому при засолюванні потрібно плоди ретельно вимити, та позбавитися залишків квіток.

Чому капуста виходить м’якою? Може бути декілька причин. Це відбувається, якщо використовується капуста ранніх сортів, при недостатній кількості солі, або при приготуванні качанів, вражених морозами, або тих, що містять велику кількість добрив. Також капуста може стати м’якою, якщо температура бродіння є занадто високою, або не повністю вийшло повітря, яке утворюється під час бродіння.

Чому капуста виходить слизькою? Слизький шар з’являється на поверхні, де містяться залишки повітря. При цьому в цих місцях під дією дріжджів утворюється сірий наліт. Цей наліт повинен бути присутнім лише на початку бродіння. У випадку, коли дріжджі будуть і надали проявляти активність, то капуста почне псуватися під дією гнильних бактерій. Тому потрібно слідкувати за тим, щоб капуста завжди була покрита розсолом.

Чому капуста виходить гіркою? Гіркота з’являється при низькій температурі бродіння. Оптимальною температурою є 18-20 градусів. Також капуста може стати гіркою через вміст солей магнію. На смак впливають також добрива та структура землі, де росте капуста.

Чому капуста змінює забарвлення? Причиною цього явища є розмноження мікроорганізмів. Зазвичай, це відбувається, коли капусту перекладають до іншої тари. Якщо вона довго залишатиметься на повітрі, то почне зеленіти. Щоб уникнути цього, її слід щільно притиснути. Почервоніння відбувається, коли багато солі, або капуста зберігається у брудній тарі. Також вона може почервоніти, коли додається старий розсіл. Чорний колір з’являються, коли капуста контактує з металевими предметами.

Чому капуста виходить занадто кислою? Це відбувається через те, що на початку бродіння утворюються маслянокислі бактерії. Причиною є висока температура квашення. При цьому капуста набуває гіркого смаку та неприємного запаху.

Якщо взяти до уваги вищезазначені рекомендації, можна буде приготувати смачні огірки та капусту.

Rating
( No ratings yet )
Loading...