Як приготувати дуже смачне лечо на зиму

Нижче наводяться 5 способів приготування смачного лечо на зиму. Ця консервація робиться з томатів, солодкого перцю, ріпчастої цибулі та моркви. Лечо можна буде використовувати під час приготування інших страв.

Лечо домашнє з часником

Інгредієнти:

  • 1 кг томатів;
  • 300 гр. цибулі;
  • 500 гр. моркви;
  • 700 гр. солодкого перцю;
  • 5 зубків часнику;
  • 1 лавровий лист;
  • 1 ч. л. чорного меленого перцю;
  • 2 ст. л. столового оцту;
  • 100 мл рослинної олії;
  • 3 ст. л. цукру;
  • 1 ст. л. солі.

Як приготувати:

  1. Помідори необхідно подрібнити у блендері.
  2. Перець нарізується тонкими смужками.
  3. Морква натирається за допомогою бурякової тертки.
  4. Цибуля нарізується півкільцями.
  5. Овочі перемішуються, після чого до них додається перець, лаврове листя, цукор та сіль. Залити усе рослинною олією.
  6. Суміш ставиться на вогонь. Коли вона закипить, тушкувати ще на протязі 15 хвилин. В кінці приготування потрібно дістати лаврове. Далі додається подрібнений часник та оцет. Усе перемішується та ще трохи вариться.
  7. Лечо розкладається у банки та закручується кришками.

Смачного!

Лечо з томатною пастою та обсмаженими овочами

Інгредієнти:

  • 400 гр. томатної пасти;
  • 600 гр. моркви;
  • 1,5 кілограма солодкого перцю;
  • 3 цибулі;
  • 150 мл рослинної олії;
  • 1,5 ст. л. столового оцту;
  • 5 ст. л. цукру;
  • 1,5 ст. л. солі;
  • 1,5 л. води.

Як приготувати:

  1. Морква натирається за допомогою тертки для моркви по-корейські;
  2. Цибуля та перець нарізуються кільцями.
  3. Цибуля обсмажується на пательні. Далі потрібно додати моркву.
  4. Томатна паста розмішується у воді окремому посуді. Також додається цукор та сіль.
  5. Заправка додається до пательні. Тушкувати на протязі 15 хвилин. В кінці приготування додається оцет.
  6. Лечо розкладається у простерилізовані банки, які потім закручуються кришками.

Смачного!

Лечо з огірків на зиму

Інгредієнти:

  • 1 кілограм огірків;
  • 300 грамів моркви;
  • 1,5 кілограма помідорів;
  • 300 грамів солодкого перцю;
  • 250 грамів цибулі;
  • 2 лаврових листки;
  • 2 ст. л. столового оцту;
  • 150 мл рослинної олії;
  • 170 грамів цукру;
  • 1,5 ст. л. солі.

Як приготувати:

  1. Помідори слід подрібнити за допомогою блендера.
  2. В томатну пасту слід додається олія, цукор, сіль та лаврове листя.
  3. Цибуля, морква та перець нарізуються тонкими смужками. Огірки нарізуються кільцями. Усе додається у пасту та ставиться на вогонь. Коли суміш закипить, тушкувати 15 хвилин.
  4. Лечо розкладається у банки. Їх необхідно стерилізувати 10 хвилин у каструлі. Далі банки закручуються кришками. Їх слід залишити для охолодження.

Смачного!

Лечо з квасолею та цибулею

Інгредієнти:

  • 1,5 кг помідорів;
  • 1 кг солодкого перцю;
  • 0,5 кг цибулі;
  • 0,5 кг моркви;
  • 0,5 кг квасолі;
  • 1 голівка часнику;
  • 100 мл столового оцту;
  • 150 мл рослинної олії;
  • 3 ст. л. цукру;
  • 2 ст. л. солі.

Як приготувати:

  1. Морква та цибуля нарізуються тонкими смужками. Потім їх потрібно обсмажити на пательні.
  2. Перець нарізується тонкими смужками та також додається до пательні. Овочі тушкуються на протязі 10 хвилин.
  3. Помідори потрібно збити за допомогою блендера та додати до пательні.
  4. Потім додається вичавлений часник, цукор та сіль. Тушкується ще на протязі 10 хвилин.
  5. Квасолю потрібно відварити та також додати до суміші. Тушкувати на протязі 10 хвилин. В кінці приготування додається оцет. Лечо розкладається у банки.

Смачного!

Лечо, яке приготовлене у мультиварці

Інгредієнти:

  • 1 кг солодкого перцю;
  • 3 моркви;
  • 3 помідори;
  • 2 цибулі;
  • 5 зубків часнику;
  • 1 лавровий лист;
  • 1,5 ст. л. столового оцту;
  • рослинна олія (для смаження);
  • 4 ч. л. цукру;
  • 1,5 ч. л. солі.

Як приготувати:

  1. Цибуля та морква нарізується смужками. Їх потрібно смажити при режимі «Смаження» 5 хвилин.
  2. Помідори та часник необхідно подрібнити за допомогою блендера.
  3. Перець нарізується тонкими смужками.
  4. Перець та томатна суміш кладеться у чашу мультиварки.
  5. Далі додається лавровий лист, цукор та сіль.
  6. Готувати на протязі 20 хвилин в режимі «Тушкування». Мультиварка закривається кришкою.
  7. Лечо розкладається у банки, які потрібно закрутити кришками.

Смачного!

Rating
( No ratings yet )
Loading...