Як приготувати домашній лимонний квас

Літо – час активного споживання рідини. Навіть невелика прогулянка під сонечком не пройде без пиття. Але не всі напої можуть вгамувати спрагу так добре, як квас. Саме тому рекомендую навчитися готувати його вдома і насолоджуватися кожний день! Пропоную рецепт мого улюбленого лимонного квасу. До і так вже освіжаючому напою додаються ще й цитрусові нотки. Безумовно, кращий літній напій важко і придумати! Довго сидіти над приготуванням домашнього квасу вам не доведеться. Пару рухів, а потім залишайте його бродити!

Необхідні продукти:

  • Лимон – 3 шт.
  • Цукор – 200 г
  • Ізюм – 30 г
  • Дріжджі – 20 г
  • Вода – 3 л

Покроковий процес приготування:

Розріжте кожен лимон навпіл, вичавити сік і дістаньте м’якоть. Частину, що залишилася шкірки наріжте шматочками і помістіть в банку.

Розведіть цукор в кип’яченій воді і залийте отриманий сироп в банку з лимонною шкіркою. Туди ж влийте лимонний сік.

Як приготувати домашній лимонний квас

Додайте в банку ізюм, перемішайте інгредієнти і залиште остигати до 30 ° С.

Додайте в банку дріжджі, перемішайте і залиште лимонад бродити на 15-18 годин.

Як приготувати домашній лимонний квас

Відфільтруйте квас через серветку або марлю, додайте трохи цукру і відправте в холодильник на кілька годин.

Як приготувати домашній лимонний квас

Решту після приготування квасу шматочки лимонної шкірки і ізюм можна використовувати повторно. Просто знову залийте цукровий сироп і лимонний сік.

Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Завантаження...